ΚΙΣΑΒΟΣ

25.jpg

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΣΑΒΟ

Ο Κίσαβος ονομάζεται αλλιώς και Οσσα.Είναι ένα βουνό στο οποίο υπάρχουν δάση οξυάς,Δρυός ,Ελάτης και πολλές καστανιές.Η ψηλότερη κορφή του είνια στα 1.978 μ.και ονομάζεται Προφήτης Ηλίας όπου υπάρχει και ένα μικρό εκκλησάκι.Υπάρχουν κι άλλες κορυφές όπως ο Πετριανός(1358), ο Κέδρος(1136), η κορυφή(1500),Η Αστραπή.
Τα χωριά που βρίσκονται γύρω απο τον κίσαβο είναι το Ομόλιο,η Καρίτσα, το κόκινο νερό,η Κουτσουπιά,,Η Μελίβοια,Το Μεγαλόβρυσο ,ηΑνατολή ,το Συκούριο λίγο πιο πέρα , Σπηλιά και τα Αμπελάκια (ψηλά στο βουνό).

Για το Ομόλιο έγραψα μερικές πληροφορίες.Για τη Σπηλιά πρέπει να ξέρουμε πως πήρε το όνομά της απο μια σπηλιά που υπήρχε στην περιοχή και όπου σύμφωνα με τη μυθολογία κατοικούσαν νύμφες.Σήμερα υπάρχει ενας ναός αφιερωμένος στην Παναγία.Επισης υπαρχει και ένας μυκηναικός θολωτός τάφος.Απο τη Σπηλιά υπάρχει και μια ωραία πεζπορική διαδρομή η οποία μπορεί να μας οδηγήσει στην κορυφή του κισάβου.

Υπάρχει ένα ωραίο αφιέρωμα σε ένα γεωτρόπιο αν κάποιος θέλει να διαβάσει ή να δει ωραίες εικόνες.Είναι το τευχος 341(27-28 Οκτωβρίου 2006)

Published in: on 8 Νοεμβρίου, 2006 at 5:36μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2006/11/08/%ce%9a%ce%99%ce%a3%ce%91%ce%92%ce%9f%ce%a3/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: