ΠΥΘΕΑΣ Ο ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ

Τον Κολόμβο , το Βάσκο Ντε Γκάμα και άλλους πολλούς και άξιους εξερευνητές αρκετοί απο εμας τους έλληνες τους γνωρίζουν όμως άραγε πόσοι γνωρίζουν το μέγα Πυθέα ο οποίος αρκετούς αιώνες πριν απο τους γνωστούς θαλασσοπόρους και με ακόμα πιο λίγα μέσα έκανε την υπέρβαση.

Η Μασσαλία είναι ελληνική αποικία.Οι Φωκαείς απο τη Μ.Ασία ξεκίνησαν και αποίκισαν κοντά στο 600 π.χ. τη Μασσαλία.Ο Μασσαλιώτης Πυθέας αφού έκανε στο μυαλό του το ταξίδι του(γιατί όλα τα ταξίδια πρώτα περνάνε απο το μυαλό μας)προσπάθησε να το κάνει και στην πραγματικότητα.

Ετσι πέρασε τις φοβερές <<Ηράκλειες πύλες>> και έπλευσε βόρεια φτάνονοντας στην ξακουστή <<Θούλη>>.Η Θούλη μάλλον πρέπει να είναι η Ισλανδία .Ας αναλογισθεί κάποιος τι κουράγιο έπρεπε να είχε αυτός ο άνθρωπος ώστε να τα βάλει με τις φοβερές ιστορίες που κυκλοφορούσαν τότε ,περι τεράτων,τέλος του κόσμου και άλλων τέτοιων πο κυκλοφορούσαν για τον πέρα απο τις <<Ηράκλειες πύλες >>κόσμο.Κιοχι μόνο τα έγραψε στα παλαιά του σανδάλια αλλά είναι μάλλον και ο πρώτος που έφτασε τόσο κοντά στον αρκτικό κύκλο.

Αυτός ο γίγας είναι προτυπο αγωνιστικής διάθεσης και ψυχικής δύναμης.Πρέπει να διαδώσουμε το έργο του και τα κατορθώματά του.Καμία φορά πρέπει κι εμείς οι νεοέλληνες να γυρίζουμε πίσω γιατί μπορούμε να πάρουμε πολλά πράγματα και να ρυθμίσουμε καύτερα την πορεία της ζωής μας.

Published in: on 14 Δεκεμβρίου, 2006 at 6:12μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2006/12/14/pitheas/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: