ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

Η ροδιά είναι ένα δένδρο (ή θάμνος) που πολύ συχνά συναντούμε στην Ελλάδα και μας εντυπωσιάζει με τα όμορφα άνθη της αλλά και το νόστιμο καρπό της.Είναι δένδρο φυλλοβόλο και πάντοτε μου άρεσε το περίεργο και ταυτόχρονα όμορφο σχήμα που έχουν τα άνθη της στην αρχή κάθε καλοκαιριού.

Η ροδιά είναι γνωστή απο τα αρχαία χρόνια και τόπος προέλευσης της θεωρείται η κεντρική Ασία.Είναι το γνωστό <<μήλο των Καρχηδονίων>> συμφωνα με τον Πλίνιο.Αλλά και η Ελληνική μυθολογία κάνει αναφορά στο ρόδι.Για να θυμηθούμε εκείνη την ωραία ιστορία της αρπαγής της Περσεφόνης απο τον άρχοντα του κάτω κόσμου Πλούτωνα!Οταν έγινε η αρπαγή η γη σταμάτησε να καρπίζει.Τότε οι θεοί ζήτησαν απο τον Πλούτωνα να επιστρέψει την Περσεφόνη στη γη.Ο Πλούτωνας όμως πριν υπακούσει έδωσε στην Περσεφόνη να φάει ένα ρόδι και μαυτο τον τρόπο την ανάγκασε να περνάει κάποιους μήνες πάνω στη γη και κάποιους κάτω μαζί με τον Πλούτωνα.

Εμείς σήμερα θεωρούμε το ρόδι σύμβολο τύχης,αφθονίας,ζωής.Νομίζω πως είναι γνωστό σόλους το έθιμο του σπασμενου ροδιού την πρωτοχρονιά. Απο το φθινόπωρο κιόλας υπάρχει το ρόδι κρεμασμένο στην εξώπορτα κιόταν έρθει η πρωτοχρονιά το πετάμε με δύναμη ,να σπάσει και να μας χαρίσει τύχη και ευτυχία.

Ετσι ,λοιπόν, να μην ξεχάσουμε κι εμείς σήμερα να εφαρμόσουμε το ωραίο έθιμο του ροδιού που θα μας χαρίσει τύχη και ευτυχία γιατί σήμερα χρειαζόμαστε και τα δυο περισσότερο απο κάθε άλλη εποχή

Published in: on 31 Δεκεμβρίου, 2006 at 11:31πμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2006/12/31/rodi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: