ΜΑΛΟΡΙ ΚΑΙ ΙΡΒΑΙΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΕΒΕΡΕΣΤ

Στις 6 Ιουνίου του 1924 δυο σπουδαίοι άνθρωποι οΤζόρτζ Λι Μάλορι και ο Αντριου Κόμιν Ιρβαιν ξεκίνησαν απο το καταφύγιο βάσης που είχε στηθεί στα 7000 μ. με σκοπό την κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής του κόσμου το Εβερεστ.Το αν τα κατάφεραν ή όχι πραγματικά θα είναι ενα μυστήριο γιατί μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν μια και απο εκείνο το πρωινό κανένας πια δεν τους ξαναείδε.Ανέβηκαν στην κορυφή ,δεν ανέβηκαν;Ποιός μπορεί να γνωρίζει;

Αν κάποιος μιλήσει για Εβερεστ μονομιάς τούρχεται στο νου το όνομα σερ Εντμουντ Χίλαρι και του σέρπα Τενζίγκ Νοργκάι οι οποίοι το 1953 πάτησαν και κατάκτησαν το Εβερεστ.

Απο το 1924 μεχρι το 1953 είχαν περάσει τόσα χρόνια ,τόσες εφευρέσεις τόσα νέα εργαλεία ήαν στη διάθεση των ανθρώπων.ΟΙ πρωτοποροι Ιρβαιν και Μάλορι δεν είχαν στην ουσία τίποτα απο τα διαστημικά υλικά του Χίλαρι .Είχαν όμως ψυχική δύναμη και πάθος για το σκοπό τους.

Το 1999 ορειβατική αποστολή ανακάλυψε το πτώμα του Μάλορι και μαζί ορισμένα προσωπικά αντικείμενα.Απο τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουν υποθεί σχετικά με το αν κατέκτησαν οι δυο πρωτοπόροι την κορυφή ή όχι και αρκετά βιβλία εχουν γραφεί.Ισως όμως να μην έχει και τόση σημασία ,αν πράγματι πατησαν την κορυφή ,.Τεράστια σημασία όμως έχει η σκέψη τους η προσπάθειά τους η δύναμη να τα βάλουν με το άγνωστο και να το νικήσουν.Σαυτή τους την προσπάθεια θυσίασαν τη ζωή τους.

Οταν ρώτησαν το Μάλορι αν η αποστολή τους επιτελεί καποιο επιστημονικό σκοπό αυτός είπε :ότι δενυπάρχει επιστημονική χρησιμότητα παρά εξυπηρετεί τη δίψα του ανθρώπου να ανακαλύψει τι βρίσκεται πέρα απαυτό που τυραννάει την ψυχή του ανθρώπου.

Published in: on 2 Ιανουαρίου, 2007 at 4:54μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2007/01/02/%ce%9c%ce%91%ce%9b%ce%9f%ce%a1%ce%99-%ce%9a%ce%91%ce%99-%ce%99%ce%a1%ce%92%ce%91%ce%99%ce%9d-%ce%9f%ce%99-%ce%a0%ce%a1%ce%a9%ce%a4%ce%9f%ce%a0%ce%9f%ce%a1%ce%9f%ce%99-%ce%a4%ce%9f%ce%a5-%ce%95%ce%92/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: