ΟΙ ΜΑΟΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΠΑΛ

Tην περασμένη εβδομάδα αρχισε να γίνεται η παράδοση των όπλων στους άνδρες του ΟΗΕ απο τους αντάρτες μαοιστές του Νεπάλ .Οι αντάρτες τώρα έχουν βουλευτές στο κοινοβούλιο .

Πριν μια δεκαετία ξεκίνησε ο ένοπλος αγώνας των μαοιστών ο οποίος είχε κοντα στα 13.000 θύματα αλλά και είχε επηρεάσει αρνητικά την τουριστική βιομηχανία του Νεπάλ .Ως γνωστό το Νεπάλ είναι η Μέκα της ορειβασίας με τα ψηλά βουνά και τις πολυήμερες διασχίσεις γύρω απ αυτά.Ομως απ ότι γνωρίζω όλα αυτα τα χρόνια του πολέμου οι μαοιστες δεν πείραξαν κανένα τουρίστα ορειβάτη.Υπήρχε μια ας πούμε άτυπη συμφωνία ,γνωρίζοντας ίσως πως αν πειράξουν κάποιον τουρίστα θα υπήρχε αρνητική διαφήμιση για το κίνημά τους.

Αυτό που γίνονταν στις πολλές φορές που ανταμώνονταν σε κάποιο μονοπάτι ήταν απλά ναζητήσουν την οικονομική ενίσχυση των τουριστών και μάλιστα έκοβαν και αποδειξη για τα χρήματα που έπερναν.

Τον περασμένο Νοέμβριο έγινε συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών και τώρα άρχισε να εφαρμόζεται. Αυτη η εξέλιξη είναι θετική για τους τουρίστες ορειβάτες, γιατί θα νοιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά και για το Νεπάλ γιατί θα αυξηθούν οι επισκέπτες.

Published in: on 23 Ιανουαρίου, 2007 at 5:10μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2007/01/23/maoistes/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: