ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ

Λίμνη Στυμφαλία.Εδω σύμφωνα με τη μυθολογία ο Ηρακλής σκότωσε τις στυμφαλίδες όρνιθες.Στην περιοχή υπάρχουν απομεινάρια απο την αρχαία πόλη το Στύμφαλο.Δίπλα στο Στύμφαλο υπήρχε και ακόμα υπάρχει η ομώνυμη λίμνη.Μέσα στη λίμνη αλλά και γύρω απ αυτη υπήρχε πλούσια βλάστηση .Εκεί βρήκαν καταφύγιο κάτι φοβερά πουλιά .Βρήκαν στη λίμνη καταφύγιο γιατί στην περιοχή υπήρχαν πολλοί λύκοι και φοβήθηκαν μήπως τα κατασπαράξουν.

Τα πουλιά αυτά έίχαν σιδερένιες φτερούγες ,ψηλά πόδια και έτρωγαν ανθρώπινο κρέας.Ηταν τόσα πολλά ώστε μόλις σηκώνονταν απο τη λίμνη κρύβονταν ο ήλιος.Ετσι όλη η περιοχή ήταν τρομαγμένη .

Για να λυτρώσει τον πληθυσμό απο τα φοβερά πουλιά ο Ευρυσθέας ανέθεσε στον Ηρακλή την αποστολή εξόντωσης τους. Ομως ο Ηρακλή μόλις είδε τη φοβερή βλάστηση βρέθηκε μπροστά στο ερώτημα ,πως θα ξετρυπώσει τα πουλιά απο τις φωλιές τους.Ηρθε όμως κοντά του η Θεά Αθηνά και τουδωσε δυο κρόταλα που έφτιαξε ο Ηφαιστος.Ετσι ο Ηρακλής άρχισε να κτυπά με δύναμη τα κρόταλα και τότε τα πουλιά φοβισμένα άρχισαν να βγαίνουν απο τις φωλιές τους και ο ήρωάς μας τα σκότωνε με τα βέλη του.

Σκότωσε αρκετά αλλά όχι όλα.Οσα γλύτωσαν πήγαν στο νησί του Αρη όπου τα βρήκαν οι Αργοναύτες.

Η παραπάνω μυθική περιγραφή ίσως σήμερα στη εποχή του internet,να θεωρηθεί παιδαριώδης .Ομως είναι επιτακτική ανάγκη να τη γνωρίζουμε γιατί έχει σχέση με την ιστορία ,την παράδοση μιας ολόκληρης περιοχής ,της Στυμφαλίας.Οποτε βρούμε ευκαιρία καλό είναι να κάνουμε μια βόλτα προς τη λίμνη και να επισκεφτούμε τα ερείπια του αρχαίου Στύμφαλου αλλά και ναδούμε απο το όρος Στύμφαλο (όλα Στύμφαλο ονομάζονται στη περιοχή!) τη φοβερή λίμνη.

Αν είναι και μέρα βροχερή με πολλά σύνεφα τόσο το καλύτερο γιατί μπορούμε να ακούσουμε τα φοβερά κρόταλα του Ηρακλή αλλά και ναδούμε τις φοβερές φτερούγες(που πέταγαν βέλη και ποτέ δεν ααστοχούσαν) των πουλιών(αστραπές και βροντές).

Published in: on 8 Φεβρουαρίου, 2007 at 5:28μμ  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2007/02/08/stimfalia/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentΣχολιάστε

  1. […] Κιάτο με σκοπό να φτάσουμε στην πανέμορφη λίμνη Στυμφαλία μετα ποδήλατά μας.Τώρα …γιατί μας λένε […]


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: