Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΟ ΕΒΕΡΕΣΤ

Η Κίνα (χώρα στην οποία θα γίνουν οι επόμενοι Ολυμπιακοί αγώνες) προγραμματίζει μια σειρά εκδηλώσεων που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς αγώνες. Κυρίαρχη θέση σ αυτές τις εκδηλώσεις έχει το πέρασμα της Ολυμπιακής φλόγας από διάφορες χώρες αλλά και περιοχές της Κίνας.

Το σχέδιο των Κινέζων προβλέπει η φλόγα να περάσει και από το Εβερεστ. Εδώ ,τώρα ,υπάρχουν ορισμένα προβλήματα.

  • Το πρώτο πρόβλημα σχετίζεται με τη γενικότερη ρύπανση που θα υποστεί η περιοχή του Εβερεστ ,γιατί την αποστολή θα ακολουθήσουν δεκάδες για να μη πω εκατοντάδες άσχετων με τα βουνά ανθρώπων οι οποίοι έχουν ένα και μοναδικό σκοπό δηλαδή το κέρδος. Ετσι με απλά λόγια αυτός που βάζει πάνω απ όλα το κέρδος δε θα ‘εχει την ευαισθησία και το σεβασμό που έχει κάποιος Ορειβάτης απέναντι στο βουνό. Βέβαια οι <<ειδικοί>> έρονται να λύσουν το παραπάνω πρόβλημα μιλώνταςς για χρήμα που θα έρθει στις απομονωμένες αυτές περιοχές του Εβερεστ. Ολα χρήμα λοιπόν.
  • Το δεύτερο βασικό πρόβλημα έχει να κάνει με την περιοχή που ονομάζεται Θιβέτ. Η κίνα το 1950 είχε εισβάλει στο Θιβέτ. Απο τότε είχαν απαγορευτεί οι αναβάσεις στο Εβερεστ απο την πλευρά του Θιβέτ δηλαδή τη βόρεια πλευρά του Εβερεστ. Οι αναβάσεις γίνονταν απο το Νεπάλ ,τη νότια πλευρά του βουνού. Τώρα οι κινέζοι θέλουν να περάσει η φλόγα απο τη βόρεια πλευρά δηλαδή αυτή του Θιβέτ. Αυτό όπως καταλαβαίνει κάποιος δημιουργεί προβλήματα ευαισθησίας των Θιβετιανών που σχετίζονται με την κατοχή της χώρας τους.

Η παραπάνω πρόταση των Κινέζων είναι απλά μια πρόταση και για να εφαρμοσθεί θα πρέπει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή να την κάνει δεκτή. Ας προσευχηθούμε η ΔΟΕ να μην κάνει αυτή τη χάρη στους Κινέζους και να αφήσει το βουνό στην ησυχία του αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια με τα καραβάνια των άσχετων πλουσίων που θέλουν σώνει και καλά ν ανεβούν στην κορυφή του φυσικά όχι μόνοι τους αλλά στην αγκαλιά ενός Σέρπα!

Published in: on 12 Μαρτίου, 2007 at 7:01πμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2007/03/12/floga/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: