Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΟΥ Μ.ΣΠΗΛΑΙΟΥ

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Παλαιότερα η περιοχή που είναι τώρα χτισμένο το μοναστήρι του Μ.Σπηλαίου ήταν γεμάτη από αγριόχορτα και θάμνους. Σε εκείνη την περιοχή μια νεαρή κοπέλα που την ονόμαζαν Αγία κόρη λόγω της αφοσίωσής της στην Παναγία έβοσκε τα κατσίκια της. Μια μέρα ένα από τα κατσίκια της μπήκε χωρίς να το θέλει μέσα στη σπηλιά .Οταν βγήκε η κοπέλα παρατήρησε πως η μουσούδα του ήταν γεμάτη νερά. Τότε και η κοπέλα μπήκε μέσα και είδε ότι από ένα σημείο έτρεχε νερό. Δίπλα στη βρύση υπήρχε παρατημένη και η εικόνα της Παναγίας μια από τις τρείς που έφτιαξε ο ευαγγελιστής Λουκάς. Ταυτόχρονα άκουσε μια φωνή που έλεγε πως σε εκείνο το μέρος θα έρθουν δυο καλόγεροι για να χτίσουν το μοναστήρι.

Ετσι έγινε. Ηρθαν οι δυο μοναχοί από τη Θεσσαλονίκη και μαζί με την κοπέλα αποφάσισαν να καούν τα άγρια χόρτα και τους θάμνους ώστε να καθαρίσει η περιοχή και να χτίσουν το μοναστήρι. Ομως εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε ένας δράκος από το βάθος της σπηλιάς. Μέσα από την εικόνα της Παναγίας βγήκε μια λάμψη κι έκαψε το δράκο.

Λένε πως κόκαλα του δράκου υπήρχαν στο μοναστήρι μέχρι τη μεγάλη φωτιά που έκαψε το μοναστήρι και μαζί και τα τελευταία απομεινάρια του δράκου.

Published in: on 16 Μαρτίου, 2007 at 1:02μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2007/03/16/drakos/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: