Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ (ΤΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΑΡΑΓΕ;)

Εφιάλτης. Ονομα συνδεόμενο με την κάθε είδους παγκόσμια προδοσία. Ηταν αυτός που βοήθησε τους Πέρσες (τη δεύτερη ημέρα των επιχειρήσεων) να παρακάμψουν το στενό των Θερμοπυλών για να απολαύσει υλικά αγαθά από το βασιλιά Ξέρξη.

Ο Εφιάλτης ήταν γιός του Ευρύδημου και η καταγωγή του ήταν από την Τραχίνα της Μαλίδας. Πρόδωσε τους υπερασπιστές των στενών οδηγώντας τον Υδάρνη και τους Πέρσες του απο ένα στενό πέρασμα την Ανοπαία ατραπό ,που οδηγούσε κοντά στην πόλη των Αλπινών.

Μετά την προδοσία του επειδή φοβήθηκε μήπως και τον σκοτώσουν οι Σπαρτιάτες έφυγε και πήγε στη Θεσσαλία. Αργότερα σε συνέδριο που έγινε στην Ανθήλη (Αμφικτυονία στην Πυλαία) επικυρύχθηκε απο τους Πυλαγόρες.(Πυλαγόρας ονομάζονταν το ένα απο τα δύο άτομα που εκπροσωπούσαν την πόλη μέλος σε μια αμφικτιονία. Πυλαγόρας και Ιερομνήμων -η ονομασία του δεύτερου).

Ομως ο θάνατός του ήρθε στην Αντίκυρα από τον Τραχιναίο Αθηνάδη. Ο Ηρόδοτος μας αναφέρει πως ο Αθηνάδης σκότωσε τον Εφιάλτη για άσχετα με το θέμα των Θερμοπυλών ζητήματα. Για προσωπικούς λόγους .( δε μας αναφέρει ποιοι ήταν αυτοί οι λόγοι)

Published in: on 16 Μαρτίου, 2007 at 6:36πμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2007/03/16/efialtis/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: