ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ;

Ο βασιλιάς της Σπάρτης Αναξανδρίδης ήταν ο μοναδικός Σπαρτιάτης ο οποίος είχε δύο γυναίκες .Αυτο έγινε επειδή με την πρώτη γυναίκα του δε μπόρεσε να αποκτήσει παιδί.Ετσι οι έφοροι τον πίεζαν ώστε να τη χωρίσει για να αποκτήσει διάδοχο για το θρόνο.Αυτός όμως δεν το έκανε και για να βγουν όλοι απο τη δύσκολη κατάσταση αποφάσισε να έχει και δεύτερη γυναίκα.

Με τη δεύτερη γυναίκα απέκτησε ένα γιό τον Κλεομένη αλλά μετά απο λίγο καιρό και με την πρώτη γυναίκα του απέκτησε τρία αγόρια το Δωριέα το Λεωνίδα και τον Κλεόμβροτο.

Οταν πέθανε ο Αναξανδρίδης (πατέρας του Λεωνίδα) τη βασιλεία την πήρε ο Κλεομένης.Δε θα αναφερθώ εδώ στα κατορθώματα του Κλεομένη παρά μόνο θα πω πως αυτοκτόνησε τρυπώντας το σώμα του με το σπαθί του.Πολλοί(μεταξύ των οποίων Αργείοι,Αθηναίοι για τους δικούς τους λόγους) είπαν πως τιμωρήθηκε απο το θεό για τις πράξεις του.

Ο Κλεομένης δεν είχε παιδιά και επειδή ο δεύτερος γιός στη σειρά Δωριέας όταν πήρε τη βασιλεία ο Κλεομένης έφυγε για να δημιουργήσει δική του αποικία, ο Λεωνίδας ξαφνικά έγινε βασιλιάς.

Οπως έχω ξαναπέι η μοίρα , η τύχη (δεν ξέρω κι εγω τι) προόριζε το Λεωνίδα για την αιωνιότητα.Ο Λεωνίδας με τη Γοργώ απέκτησαν ένα γιό το όνομά του οποίου ήταν Πλείσταρχος.

Published in: on 20 Μαρτίου, 2007 at 5:30μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2007/03/20/leonidas/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: