ΛΙΔΟΡΙΑ- ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Παλαιότερα ,το Πάσχα,όταν δεν υπήρχε τηλεόραση και οι άνθρωποι κάθονταν το βράδυ γύρω από το μεγάλο τραπέζι κυρίαρχο θέμα ήταν το πως και το γιατί της σταύρωσης του Χριστού.Ποιος ήταν ο προδότης ,πως σταυρώθηκε ,τα της ανάστασης ,οι συμβολισμοί και η συσχέτισή τους με την καθημερινή ζωή.Τα παιδιά κάθονταν γύρω από τη γιαγιά ,τη θεία και οι ιστορίες δεν είχαν τελειωμό.

Μια ιστορία όμως είχε διαχρονικό χαρακτήρα .Δεν την έλεγαν μόνο το Πάσχα αλλά κάθε φορά που η συζήτηση ήταν γύρω από το κόψιμο δένδρων.Ηταν η ιστορία του καταραμένου δένδρου της Λιδοριάς.

Οταν τα δένδρα έμαθαν πως ο Χριστός θα σταυρωθεί έκαναν μια συνεδρίαση.Σαυτη τη συνεδρίαση αποφασίστηκε κανένα δένδρο να μη διαθέσει το ξύλο του για τη σταύρωση.Ανάμεσά τους όμως υπήρχε και η Λιδοριά η οποία δε συμφώνησε και δέχτηκε αυτή να είναι το ξύλο πάνω στο οποίο θα σταυρωθεί ο Χριστός.

Ετσι οι Εβραίοι πήραν το πρώτο δένδρο και άρχισαν να το πελεκούν ώστε να πάρει το κατάλληλο σχήμα.Αλλά ως δια μαγείας αυτό δε μπορούσε να γίνει.Ηταν όπως στην αρχή πριν το κόψουν.Μετά πήραν ένα δεύτερο είδος δένδρου αλλά πάλι έγινε το ίδιο.Αυτό συνεχίστηκε με πολλά είδη δένδρων αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο ώσπου έφτασαν στη Λιδοριά.Η Λιδοριά άφησε τους Εβραίους να πελεκήσουν τον κορμό της και να τον κάνουν όπως είχαν σχεδιάσει.Πάνω στη Λιδοριά σταυρώθηκε ο Χριστός.

Ετσι η Λιδοριά θεωρείται καταραμένο δένδρο και οι άνθρωποι προσπαθούν να την αποφύγουν όχι μόνο το Πάσχα αλλά….πάντοτε!.

Published in: on 5 Απριλίου, 2007 at 9:06μμ  2 Σχόλια  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2007/04/05/lidoria/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 ΣχόλιαΣχολιάστε

  1. Χρόνια σου Πολλά..
    Υπέροχη ιστορία..δεν την είχα ποτέ ακούσει..
    Να΄σε καλά.

  2. Χρόνια πολλά ,νά μαστε πάντα καλά.


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: