ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Αρκετές φορές όταν θέλουμε να επισκεφτούμε μια περιοχή έχουμε όλοι βρεθεί στο μεγάλο ερώτημα: πού θα πάμε; τι θα δούμε;ποιόν θα ρωτήσουμε; Παλαιότερα το πρόβλημα ήταν πιό έντονο. Τα τελευταία χρόνια όμως έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες στην ενημέρωση μέσω διαφόρων οδηγών που έχουν κυκλοφορήσει.
Ομως , επειδή ζούμε στην εποχή του internet και της ευρυζωνικότητας ,θα περίμενε κάποιος να πάρει αξιόλογες πληροφορίες από το διαδίκτυο. Πράγματι, για να είμαι αντικειμενικός ,θα πρέπει να πω ότι στο διαδίκτυο υπάρχουν σελίδες διαφόρων χωριών και πόλεων αλλά δυστυχώς άλλες είναι προχειροφτιαγμένες ,άλλες δεν ανανεώνονται ενώ άλλες δεν αναφέρουν όλες τις ομορφιές που έχουν αυτές οι περιοχές. Ετσι απλά περιφέρονται στο δικτυακό διάστημα ως κατάλοιπα των ευρωπαικών χρηματοδοτήσεων .
Στο Ναύπλιο όμως τέθηκε σε εφαρμογή ένα πρωτοποριακό σύστημα με την ονομασία περιήγηση στο Ναύπλιο. Βασικοί εμπνευστές είναι ο δήμος και η δημοτική επιχείρηση πολιτιστικής ανάπτυξης του Ναυπλίου. Τι ακριβώς είναι αυτό το πρόγραμμα;
Με απλά λόγια θα έλεγα πως είναι μια ψηφιακή ξενάγηση η οποία έχει ταυτόχρονα διπλή κατεύθυνση:
• Αν κάποιος θα ήθελε να επισκεφτεί το Ναύπλιο το λογικό θα είναι να κοιτάξει πρώτα το διαδίκτυο. Εδώ ,λοιπόν, έχει φτιαχτεί μια πρωτοποριακή ιστοσελίδα ,η λεγόμενη εικονική ξενάγηση του Ναυπλίου, την οποία αξίζει να δούμε .Η διεύθυνσή της είναι: http://www.nafplio-tour.gr
• Οταν θα βρεθούμε στο Ναύπλιο μπορούμε να παραλάβουμε μια ειδική συσκευή και μαζί με το χάρτη που θα έχουμε μπορούμε να ακούσουμε τις πληροφορίες για το κάθε ενδιαφέρον σημείο. Η συσκευή αυτή έχει μέγεθος ενός κινητού περίπου και μπορούμε να την προμηθευθούμε από την πλατεία Φιλλελήνων ή τριών Ναυάρχων. Εχει τη δυνατότητα να δώσει πληροφορίες και στα Ισπανικά,αγγλικά,γαλλικά και γερμανικά.Για να την πάρουμε θα πρέπει να αφήσουμε την ταυτότητά μας ή το δίπλωμα οδήγησης.

Ομολογουμένως είναι μια αξιοπρόσεκτη προσπάθεια η οποία ελπίζω να μην έχει την τύχη άλλων παρεμφερών δραστηριοτήτων αλλά αντίθετα να εμπλουτίζεται και να ανανεώνεται τακτικά ώστε να αποτελέσει μια μοναδική βάση δεδομένων όχι μόνο για το Ναύπλιο αλλά και για όλη την περιοχή ,η οποία έχει πολλές ομορφιές. Επίσης ελπίζω να τη δου κι άλλοι τοπικοί φορείς διαφόρων περιοχών της όμορφης πατρίδας μας και να προσπαθήσουν αν είναι δυνατό , να δημιουργήσουν κάτι ανάλογο.

Published in: on 13 Απριλίου, 2007 at 2:35μμ  3 Σχόλια  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2007/04/13/nauplio/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 ΣχόλιαΣχολιάστε

  1. Με… προίκα του τη δόξα του παρελθόντος και τα αρχιτεκτονικά μνημεία που συνεπάγεται, η πρώτη πρωτεύουσα της χώρας αποτελεί τον κατ’ εξοχήν ”προορισμό του Σαββατοκύριακου” για όλους μας!!!
    Μια βόλτα στο Κάστρο του Ναυπλίου και οι λάτρεις της ιστορίας θα ξοδέψουν αρκετή ώρα προσπαθώντας να ανακαλύψουν πώς αυτό το εξαιρετικά διατηρημένο αρχιτεκτόνημα λειτουργούσε και εξυπηρετούσε την πόλη. Η δαιδαλώδης διαρρύθμισή του κεντρίζει τη φαντασία και μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω..
    Στο Παλαμήδι,δε αξίζει να ζητήσουμε και να βρούμε την τρύπα που μέσα της είχε φυλακιστεί ο πιο μεγάλος από τους επαναστάτες αγωνιστές του 1821 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

  2. Πραγματικά feggaroskoni το Ναύπλιο είναι όμορφο και πρέπει να το δούμε.

  3. […] ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ Ο ΛΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ […]


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: