ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ

Ενα τμήμα της Εγνατίας περνάει κοντά από το βιότοπο της καφέ αρκούδας.Είναι το τμήμα Παναγιά -Γρεβενά ,40 περίπου χλμ.Οι ειδικοί καιρό τώρα προσπαθούν να μελετήσουν την επίδραση που θα έχει το πέρασμα του δρόμου στη ζωή των αρκούδων.

Μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης Καλλιστώ κατάφεραν να παγιδέψουν μια καφετιά αρκούδα και να περάσουν στο λαιμό της ένα ειδικό κολάρο μέσω του οποίου μπορεί να εντοπιστεί η θέση του ζώου.Η συγκεκριμένη αρκούδα πήγαινε για 2-3 βράδια σε μια μελισσοκομική μονάδα κι έτρωγε το μέλι.Ομως η χαρά δεν κράτησε για πολύ αφού την παγίδευσαν της φόρεσαν κολάρο και φυσικά την ελευθέρωσαν .

Μαυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την πορεία της αρκούδας ,αφού η ενημέρωση μέσω κολάρου γίνεται κάθε μια ώρα,και να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Είναι αξιέπαινες οι προσπάθειες που κάνουν στη βόρεια Ελλάδα αυτές οι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως αν υπάρχουν ακόμα ζωντανές αρκούδες το χρωστούν (χρωστάμε) σ αυτές. Μέσα από διάφορα προγράμματα προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τον τοπικό πληθυσμό ώστε να αλλάξει και η στάση τους απέναντι στις αρκούδες και απ ότι γνωρίζω το έχουν καταφέρει.

Γνωρίζω δύο τέτοιες οργανώσεις:


Checkit

Published in: on 26 Απριλίου, 2007 at 6:59μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2007/04/26/arkoudes/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: