ΔΑΝΙΑ -ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Havhingsten fra Glendalough)

SKULDELEV 2
Aυτή είναι η ονομασία του τριαντάμετρου πλοίου που χρησιμοποιήθηκε ως μοντέλο για την κατασκευή του πειραματικού πλοίου.Για πρώτη φορά κατασκευάστηκε στο Δουβλίνο το 1042 .Οπως μπορει κάποιος να καταλάβει η κατασκευή θα έπρεπε να ήταν τέτοια ώστε να μην αντιμετωπίζει καμία δυσκολία στις δύσκολες βόρειες θάλασσες. Επρεπε να συνδιάζει δύναμη ταχύτητα και ικανότητα μεταφοράς αρκετών ανθρώπων.

Eνα μοναδικό επιστημονικό αλλά ταυτόχρονα και συναρπαστικό πείραμα έχει ξεκινήσει την Κυριακή 1 Ιουλίου 2007.Μια ομάδα 120 εθελοντών ξεκίνησε από το Glendalough της Δανίας με σκοπό να φτάσει στο Δουβλίνο και μετά το 2008 να επιστρέψει στο Roskilde.

Οι εθελοντές χρησιμοποιούν ένα αντίγραφο πολεμικού πλοίου των Βίκιγκ μήκους 30 μέτρων.Το αρχικό σχέδιο πλοίου βρίσκονταν στο μουσείο του Glendalough και μεταξύ 2000 και 2004 κατασκευάστηκε το αντίγραφο με εργαλεία και γενικότερα μεθοδολογία της εποχής των Βίκιγκ.

Στόχος είναι να μελετηθεί όλη η γενικότερη κίνηση και δραστηριότητα των Βίκιγκ στην ευρύτερη περιοχή αλλά και οι αντοχές σκάφους και ανθρώπων.Στο σκάφος υπάρχει πλήρωμα 120 εθελοντών οι οποίοι εναλάσονται στα κουπιά αλλά και στο χειρισμό του πλοίου. 70 άτομα είναι απαραίτητα για το σωστό χειρισμό του σκάφους.Ενας από τους στόχους του πειράματος είναι να καταλάβουμε και το πως ζούσαν μέσα σε ένα μικρό σχετικά πλοίο 70 άτομα.

Στη Δανία έχει δωθεί μεγάλη δημοσιότητα σαυτό το πείραμα και μάλιστα είναι κάτω από την προστασία His Royal Highness Crown Prince Frederik

http://www.havhingsten.dk
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2


AddThis Social Bookmark Button

Published in: on 4 Ιουλίου, 2007 at 10:01πμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2007/07/04/danis/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: