ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΞΥΛΙΘΟΥ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΞΥΛΙΘΟΥ ΝΟΜΟΣ: ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ

Oξύλιθος.Μπορούμε εύκολα να αναλύσουμε τη λέξη χωρίς να έχουμε ιδιαίτερες γνώσεις.Οξύς λίθος δηλαδή μυτερός λίθος ,μυτερός βράχος.

Πράγματι ο μυτερός βράχος είναι το κύριο χαρακτηριστικό του χωριού Οξύλιθος.Απ όπου κι αν προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το χωριό θα μείνουμε έκπληκτοι από το μοναδικό και εμφανές από πολύ μακριά θέαμα του μυτερού βράχου κάτω από τον οποίο έχει χτιστεί το χωριό.

Υπάρχουν τρείς σημαντικοί δρόμοι μέσω των οποίων μπορούμε να προσεγγίσουμε το χωριό Οξύλιθος.

  • Ο πρώτος είναι από Χαλκίδα -Ερέτρια-Αμάρυνθο-Αλιβέρι (Ωρωπός -Ερέτρια ) και μετά ο δρόμος χωρίς να στρίψουμε πουθενά θα μας βγάλει στο χωριό.
  • Ο δεύτερος είναι από Κύμη .Αυτή η απόσταση είναι 10 χλμ περίπου.
  • Ο τρίτος από Κάρυστο ο οποίος σε κάποιο σημείο διασταυρώνεται με το δρόμο Αλιβερίου-Οξυλίθου.

(Εκτός από τους δύο βασικούς δρόμους υπάρχουν κι άλλοι τρόποι προσέγγισης μέσω χαμηλού επαρχιακού δικτύου που μπορεί να μας ταλαιπωρήσει περισσότερο)

Ο μυτερός λίθος δεν είναι τίποτ άλλο παρά ένα ανενεργό ηφαίστειο.Εύκολα μπορούμε να προσεγγίσουμε την κορφή του στην οποία υπάρχει η εκκλησία της Ευαγγελίστριας.Μπορούμε να πάμε αν θέλουμε και με το αυτοκίνητό μας (υπάρχει τσιμεντόδρομος) όμως ο καλύτερος τρόπος για να θαυμάσουμε το βράχο ,το χωριό αλλά και την υπέροχη παραλία είναι ..τα πόδια μας.

Λίγα χλμ από το χωριό υπάρχει η μοναδική παραλία του Οξύλιθου.Απέραντη έκταση που ακόμα και αυτές τις ημέρες με τον κόσμο θα έχεις την αίσθηση της μοναξιάς και της ηρεμίας.Το χρώμα της θάλασσας είναι ανοιχτό μπλέ που σε συνδιασμό με την παραλία της σου δημιουργεί την αίσθηση πως είσαι σε εξωτικά νησιά.

Ομως η μοναδικότητα της παραλίας δεν εξαντλείται στα παραπάνω χαρακτηριστικά.Παράλληλα ρέει και ποτάμι που εκβάλει στη θάλασσα.Φέτος όμως λόγω της γενικότερης ξηρασίας το ποτάμι σταματάει 10 περίπου μέτρα πριν τη θάλασσα.Ομως προσοχή μην κολυμπήσετε γιατί υπάρχουν αρκετά νερόφιδα χέλια και τεράστια ψάρια.Αν θέλετε μπορείτε να νοικιάσετε βάρκα και να κάνετε μια ωραία ποταμίσια βόλτα.(Εμείς κολυμπήσαμε και πολλοί ντόπιοι ήρθαν κοντά μας για να μας πληροφορήσουν για τον κίνδυνο).

Η παραλία παρουσιάζει το μέγιστο της ομορφιάς της όταν δε φυσάει.Ντουσιέρες υπάρχουν ,καφέ και ξενοδοχείο δίπλα στην παραλία για όσους έχουν ενθουσιαστεί.Η Κύμη είναι μόλις 7 χλμ από την παραλία όποτε πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητές μας.

Μάουτεν μπαίκ μπορούμε να κάνουμε άφθονο (μέχρι να λειώσουμε) αφού υπάρχουν αρκετοί χωμάτινοι δρόμοι, ποδήλατο δρόμου επίσης αφού αρκετή κίνηση δεν υπάρχει στην περιοχή, τρέξιμο και φυσικά ξεκούραση και χαλάρωση.

Ξενοδοχείο stomio:(22220)-71251-71489

AddThis Social Bookmark Button


Published in: on 31 Ιουλίου, 2007 at 12:16μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2007/07/31/oxilithos/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: