ΟΥΡΛΙΑ-ΟΛΥΜΠΟΣ


ΝΟΜΟΣ:ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ:ΔΙΟΥ

H περιοχή του Ολύμπου φημίζεται για τα όμορφα ρέματα ,τα ποταμάκια και τις πανέμορφες λιμνούλες μέσα στις οποίες μπορούμε να κολυμπήσουμε και να δροσιστούμε.Υπάρχουν λιμνούλες που μετά από πολύ ώρα πεζοπορίας προσφέρουν ξεκούραση και δροσιά στον κουρασμένο ορειβάτη-πεζοπόρο.Αλλά υπάρχουν και ορισμένες που δε χρειάζεται να περπατήσεις αρκετά ,σχεδόν καθόλου θα έλεγα.

Βέβαια είναι γνωστό πως όπου πηγαίνει αυτοκίνητο το περιβάλλον υποβαθμίζεται από το σκουπίδι που αφήνουν οι επισκέπτες.Ακόμα δεν έχουμε μάθει (δε μας έχουν μάθει) να μαζεύουμε τα σκουπίδια μας και να μη βρωμίζουμε την ύπαιθρο γιατί απλά ίσως να θελήσουμε και στο μέλλον να επισκεφτούμε την περιοχή.Αλλά αντί για ένα όμορφο θέαμα θα βρεθούμε (βρισκόμαστε) μπροστά σε χωματερή.

Μια τέτοια όμορφη λιμνούλα ,η οποία είναι προσβάσιμη στον καθένα μας, βρίσκεται στην περιοχή του Δίου Πιερίας.Το Δίον είναι πολύ γνωστό για το αρχαιολογικό του πάρκο .

Ετσι πολύ εύκολα θα δούμε στον εθνική οδό ( μετά το Λιτόχωρο -για όσους έρχονται από Αθήνα ή μετά την Κατερίνη για όσους έρχονται από Βόρεια Ελλάδα) ταμπέλα με την ένδειξη Δίο.

Οταν βρεθούμε στο κέντρο του χωριού θα δούμε πινακίδα η οποία μας προτρέπει να πάμε προς τους καταρράκτες Ουρλιάς .Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε τη σήμανση με την ένδειξη -προς Ολυμπο-.Ακολουθούμε αυτές τις καφέ ταμπέλες οι οποίες θα μας οδηγήσουν έξω από το χωριό.Θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε την πλαγιά ώσπου στα δεξιά μας θα δούμε ένα μικρό εκκλησάκι κι ένα χώρο αναψυχής.Εκεί αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε το αυτοκίνητό μας και να θαυμάσουμε τον καταρράκτη που σχηματίζεται ακριβώς από κάτω μας.

Συνεχίζουμε την ανηφόρα με τα πόδια μας και στρίβουμε δεξιά το χωματόδρομο.Στα 200 μέτρα θα βρεθούμε στην πανέμορφη λιμνούλα.Βγάζουμε τα ρούχα μας και βουτάμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ομως ……..μόνο τις πατημασιές μας πρέπει να αφήσουμε φεύγοντας και τίποτ άλλο!

  • ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος και δεν υπάρχει πρόβλημα για το αυτοκίνητο.Ακόμα και τα τελευταία 200 μέτρα χωματόδρομου είναι κατάλληλα για το αυτοκίνητο.
  • Στο σημείο που αρχίζει ο χωματόδρομος αρχίζει μονοπάτι που μας οδηγεί στην κορυφή του Ολύμπου.
  • Η διαδρομή μπορεί να γίνει και με ποδήλατο και να συνεχιστεί προς καταφύγιο Κορομηλιά(υπάρχει ταμπέλα).Υπέροχη θέα!

AddThis Social Bookmark Button

Published in: on 22 Αυγούστου, 2007 at 10:06μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2007/08/22/ourlia/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: