ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ!

Ναι ! Πραγματκά συνέβη αυτό το πολύ περίεργο -για τα Ελληνικά δεδομένα-γεγονός .Αλλά μη φανταστεί κανένας πως έγινε εντός της Ελληνικής επικράτειας ,γιατί κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με θαύμα.

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλες (πα-πα -πα αυτοί οι δυτικοί) χιλιάδες Βέλγοι οι οποίοι μιλούν Ολλανδικά βγήκαν στους δρόμους με τα ποδήλατά τους για να διαμαρτυρηθούν για το γλωσσικό πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή ή αλλιώς να δηλώσουν τον Φλαμανδρικό τους εθνικισμό.

75.οοο Βέλγοι γιόρτασαν το ετήσιο <<gordel >> φορώντας τις χαρακτηριστικές κίτρινες φανέλες με το λιονταράκι που είναι και το σήμα της Φλαμανδρικής περιοχής ,στην οποία υπάρχει αίτημα για μεγαλύτερη αυτονομία.

Στο Βέλγιο υπάρχουν δύο βασικά τμήματα.Η Βαλωνία (Γαλλόφωνη) και η Φλάνδρα (Ολλανδόφωνη).Στη Βαλωνία ανήκουν οι Βρυξέλες στην οποία επίσημη γλώσσα είναι η Γαλλική.Δηλαδή ας φανταστούμε (απλά) ένα νομό ο οποίος όλος είναι Ολλανδόφωνος και η Πρωτεύουσα είναι Γαλλόφωνη .

Η φετινή εκδήλωση ήταν δυναμικότερη μιας και η κυβέρνηση συνασπισμού Γαλλόφωνων και Ολλανδών ήταν προβληματική. Δε θα σταθώ στο γλωσσικό πρόβλημα που υπάρχει γιατί το blog δεν είναι πολιτικό αλλά στον τρόπο (τονίζω και πάλι για τα δικά μας δεδομένα) δράσης της εκεί <<αδικούμενης >> κοινότητας.Είναι εκπληκτικό 75.000 άνθρωποι να βγουν στους δρόμους με τα ποδήλατά τους .Χωρίς φασαρίες ,χωρίς να κάψουν μαγαζιά ,χωρίς τρακτέρ στην εθνική οδό ,χωρίς….

Τώρα …να μην κάνω κι εγώ μια ευχή;Ε θα κάνω.

Αντε ,να δούμε και στην πατρίδα μας κάτι ανάλογο!
AddThis Social Bookmark Button

Published in: on 6 Σεπτεμβρίου, 2007 at 7:37μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2007/09/06/podila/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: