ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑΣ (ΝΑΥΠΛΙΟ)

ΝΟΜΟΣ :ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ:ΝΑΥΠΛΙΟ

Στη δυτική πλευρά του Παλαμηδίου υπάρχει μια πολύ όμορφη παραλία με τυρκουάζ νερά και μεγάλα ,χοντρά βότσαλα.Αυτή η παραλία είναι γνωστή ως <<παραλία της Αρβανιτιάς>>.
[YOUTUBE=http://www.youtube.com/watch?v=nAd4WilYDQw]
Μετά τα Ορλοφικά ο Σουλτάνος έστειλε στην Πελοπόννησο Αρβανίτες για να << ηρεμήσουν>> τον πληθυσμό .Ομως αντί να λύσουν το πρόβλημα δημιούργησαν περισσότερα με τη συμπεριφορά τους.Ετσι ο Σουλτάνος απεφάσισε πως έπρεπε να τους διώξει ή να τους εξοντώσει.Ετσι έστειλε τον Καπετάν Πασά στο Ναύπλιο με εντολή να απαλαχθεί ο τόπος από τους Αρβανίτες.

Ο Καπετάν Πασάς διέδωσε πως (οι αρβανίτες) στο Παλαμήδι μπορούν να πάρουν τους καθυστερούμενους μισθούς τους.Οι Αρβανίτες ανυποψίαστοι πήγαν στο Παλαμήδι.Εκεί, ένα-ένα τους πέταγαν από τη δυτική πλευρά του Παλαμηδίου. Ετσι όλη αυτή η παραλία που αντικρύζουμε από το δυτικό τμήμα του Παλαμηδίου πήρε την ονομασία από το γεγονός που προανέφερα.

Σήμερα….δε θα δούμε ούτε τον Καπετάν Πασά ,ούτε και τους Αρβανίτες ,όμως το κόκκινο χρώμα που έχουν τα βράχια ίσως μας φέρουν στο νού μας την παραπάνω ιστορία.

Μπορούμε να αφήσουμε το αυτοκίνητό μας στο χώρο στάθμευσης που υπάρχει στην παραλία.Από εκεί μπορούμε να περπατήσουμε βλέποντας το Μπούρτζι ,το ναυτικό όμιλο,το κρυφό σχολειό και μετά να καταλήξουμε στην παραλία.Αλλά αν θέλουμε μπορούμε αν παρκάρουμε και ακριβώς δίπλα στην παραλία(αν δε θέλουμε να περπατήσουμε).

Κατεβαίνουμε τα σκαλάκια και μπροστά μας η ομορφιά.Υπάρχει και καφετέρια -ξαπλώστρες αλλά και μια φοβερή θέα που σε ξεκουράζει!

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ -Ο ΛΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

AddThis Social Bookmark Button

About these ads
Published in: on Σεπτεμβρίου 10, 2007 at 3:58μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2007/09/10/paralia/trackback/

Κανάλι RSS για τα σχόλια του άρθρου.

Σχολιάστε

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Αρέσει σε %d bloggers: