ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ-ΠΕΛΑΣΓΙΚΑ ΤΕΙΧΗ-ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

ΝΟΜΟΣ :ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ:ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑ

Αν θέλουμε να έχουμε μια πανοραμική άποψη όλης της Καστοριάς μέσα από τη λίμνη δεν έχουμε παρά να ανεβούμε στο λόφο όπου βρίσκεται ο Αγιος Αθανάσιος.

Ακολουθούμε τον παραλιακό δρόμο που οδηγεί από το δημαρχείο στην Παναγιά τη Μαυριώτισσα.Ακριβώς εκεί υπάρχει ταμπέλα με την ένδειξη προς Αγιο Αθανάσιο-Πελασγικά τείχη-Προφήτη Ηλία.Αφήνουμε το αυτοκίνητό μας και ακολουθούμε το μονοπάτι που σε μικρό χρονικό διάστημα θα μας οδηγήσει στην κορυφή απ όπου θα έχουμε μια καταπληκτική θέα της λίμνης αλλά και της όμορφης Καστοριάς.

Τώρα το ερώτημά μας θα είναι αν θα κατέβουμε από την ίδια διαδρομή ή αν θα συνεχίσουμε το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στον Προφήτη Ηλία ο οποίος βρίσκεται στην άλλη άκρη κοντά στο ναυτικό όμιλο.Θα πρέπει εδώ να πω ότι η λίμνη της Καστοριάς έχει ένα κομμάτι ξηράς που ισχωρεί στη λίμνη.Η Παναγία Μαυριώτισσα απ όπου ξεκινά η διαδρομή μας είναι στη μια πλευρά και ο προφήτης Ηλίας είναι στην άλλη.Επομένως αν έχουμε διάθεση μπορούμε να συνεχίσουμε το μονοπάτι και να κατεβούμε στον Προφήτη Ηλία και από εκεί να συνεχίσουμε το δρόμο μας δίπλα στη λίμνη ως την Παναγία τη Μαυριώτισσα.

Αλλά ..για τους ανθρώπους ..της ταλαιπωρίας έχω να προτείνω κάτι πιο όμορφο αλλά και πιο κουραστικό. Ξεκινάμε με τα ποδαράκια μας από το Δημαρχείο.Ολο παραλιακά .Δίπλα μας η όμορφη λίμνη με τα πτηνά να πετούν.Στη διάρκεια της πεζοπορίας μας θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε το Βυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου ,την Παναγία τη Μαυριώτισσα , το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου αλλά και τον αιωνόβιο πλάτανο που υπάρχει.

Ο πλάτανος χαρακτηρίστηκε διατηρητέο μνημείο της φύσης.Το ύψος του κορμού είναι 7 μέτρα και η ηλικία του είναι 900 ετών!

Ακολουθούμε ο μονοπάτι που μας οδηγεί στον Αγιο Αθανάσιο και καταλήγει στον Προφήτη Ηλία.Από εκεί ο ναυτικός όμιλος είναι πολύ κοντά.Μπορούμε να καθίσουμε και να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα της λίμνης.Αν είμαστε και τυχεροί ,χρονικά, μπορούμε να δούμε και ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα που θα μας κάνει να αναρωτηθούμε αν το μέρος όπου βρισκόμαστε είναι ηπειρωτικό ή νησιώτικο.

Αν έχουμε μαζί μας ποδήλατα μπορούμε να ξεκινήσουμε πάλι από την περιοχή δημαρχείου και παραλιακά να καταλήξουμε στο ναυτικό όμιλο και αν θέλουμε να συνεχίσουμε μέχρι την περιοχή που βρίσκεται το γήπεδο.Υπέροχη βόλτα.

Οπως και νάχει με ποδήλατα ή με τα πόδια μας ή έστω ακόμα (για τους αμετανόητους) και με το αυτοκίνητό μας επιβάλλεται μια παραλιακή βόλτα.Αν έχουμε βρεθεί στη Καστοριά και μας έχει ξεφύγει (η βόλτα) τότε πραγματικά δεν έχουμε δει τίποτα!

AddThis Social Bookmark Button

Published in: on 23 Σεπτεμβρίου, 2007 at 6:05μμ  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2007/09/23/pelasgika/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentΣχολιάστε

  1. […] Φυσικά ,αν θέλουμε να έχουμε πανοραμική εικόνα της λίμνης αλλά και της πόλης θα πρέπει να επισκεφτούμε τον προφήτη Ηλία. […]


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: