ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Πηγαίνοντας κάποιος στο Βερολίνο ,με δεδομένο το γεγονός πως πρόκειται για μια πόλη που τις περισσότερες ημέρες βρέχει, πιθανόν να ξαφνιάζονταν από τα πολλά ποδήλατα που θα έβλεπε.Πραγματικά είναι εντυπωσιακό το πόσοι άνθρωπο καθημερινά κάνουν χρήση του ποδηλάτου τους.Μπορεί να δεις αμέτρητους νέους με σακίδια στην πλάτη ,γυναίκες φορτωμένες με ψώνια ,οικογένειες να πηγαίνουν τη βόλτα τους αλλά και κουστουμαρισμένους κυρίους με γραβάτα.

Με λίγα λόγια έχει περάσει ως τρόπος μετακίνησης και πραγματικά εμένα τουλάχιστον πολύ με χαροποίησε ,όταν το είδα, αλλά και με στενοχώρησε γιατί δυστυχώς στη χώρα μας που 360 ημέρες έχει ήλιο το ποδήλατο είναι υπό διωγμό.

Στο Βερολίνο έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο σηματοδοτημένων ποδηλατοδρόμων ,κόκκινου χρώματος.Αυτοί οι ποδηλατόδρομοι ενώνουν όλους τους δρόμους και όλες τις πλατείες.Μπορεί όποιος θέλει να ξεκινήσει από τη μία άκρη της πόλης και να καταλήξει στην άλλη μέσω αυτών των ποδηλατοδρόμων.Αλλά μπορεί αν θέλει ο ποδηλάτης να κινηθεί άνετα και στην άκρη του δρόμου γιατί οι οδηγοί τους προσέχουν και τους αντιμετωπίζουν όπως πρέπει.

Στην πόλη δεν πρέπει να παραξενευτούμε αν συναντήσουμε ή κι εμείς ακόμα αν καλέσουμε ποδήλατο ταξί (όπως φαίνεται και στο Βίντεο).Το ποδήλατο ταξί μπορεί να μας πάει παντού και να μας οδηγήσει με άνεση σόλες τις πλατείες και σε όλα τα αξιοθέατα του Βερολίνου αλλά ακόμα μπορεί να μας πάει και στο ξενοδοχείο μας ή όπου αλλού θέλουμε.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σ αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε (εδώ και πολλά χρόνια) ο δήμαρχος της πόλης αλλά και άλλοι φορείς έχουν τα δημοτικά ενοικιαζόμενα ποδήλατα για τα οποία πολύς λόγος έχει γίνει μιας και το Παρίσι ζήλεψε και αποφάσισε να ακολουθήσει κι αυτό την ίδια πολιτική.Τι ακριβώς είναι αυτά τα ποδήλατα;Ρίχνοντας ένα κέρμα ο καθένας μπορεί να πάρει από το χώρο στάθμευσης ένα δημοτικό ποδήλατο.Να κάνει τη δουλειά του και μετά να το αφήσει στον α ή β σταθμό.Το ποδήλατο αυτόματα κλειδώνει. Κάποιος άλλος μπορεί να χρησιμοποιήσει το ποδήλατο ρίχνοντας κέρμα κ.ο.κ(στο βίντεο φαίνεται η ποιότητα των ποδηλάτων αλλά και ο μηχανισμός λειτουργίας του).

Ενας πολύ ωραίος τρόπος να γνωρίσουμε το Βερολίνο είναι το ποδήλατο είτε χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενο είτε τα δημόσια.

Είναι πολύ ωραίο να ταξιδεύεις ,βλέπεις ωραία πράγματα και βιώνεις περίεργα συναισθήματα!Ομως …πάντοτε αναρωτιόμουν γιατί κάτι απ αυτά τα ωραία που υπάρχουν στις άλλες χώρες δεν προσπαθούμε να τα υιοθετήσουμε;

AddThis Social Bookmark Button

Published in: on 1 Οκτωβρίου, 2007 at 8:23μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2007/10/01/verolino-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: