ΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΝΟΜΟΣ :ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧH:ΛΙΜΝΗ

Δε μπορεί να μην έχουμε περπατήσει δίπλα στη λίμνη και να πούμε στους φίλους μας πως έχουμε δει ή έχουμε γνωρίσει την Καστοριά.Η ζωή ,ο ρυθμός ,η όλη κατασκευή της πόλης είναι δεμένα με τη λίμνη.

Ετσι αν είμαστε τυχεροί και έχουμε μαζί μας κανό-καγιάκ μπορούμε να κάνουμε μια απίθανη βόλτα εντός της λίμνης και με την ησυχία μας να θαυμάσουμε την ορνιθοπανίδα (150 είδη πτηνών φιλοξενεί η λίμνη) αλλά και τα άφθονα νερόφιδα που υπάρχουν στη λίμνη.

Μπορεί όμως να μην έχουμε όρεξη για κουπί,τότε μια καλή λύση είναι το σκάφος Ορεστιάς που εκτελεί τακτικά δρομολόγια εντός της λίμνης.

Το μέγιστο βάθος της λίμνης είναι 9 μ. περίπου ενώ το μέσο 4,5μ.

Μια καλή βόλτα είναι να ξεκινήσουμε από το δημαρχείο και όλο παραλία (με τα πόδια φυσικά) να φτάσουμε στο ναυτικό όμιλο κιαν αντέχουμε μπορούμε να πάμε ως την περιοχή του σταδίου.Ετσι θα έχουμε μια διαφορετική οπτική της λίμνης.Η διαδρομή είναι περίπου 10 χλμ.

Την ίδια διαδρομή μπορούμε να κάνουμε και με ποδήλατο .Αν δε μπορούμε ούτε και να κάνουμε ποδήλατο υπάρχει η τελευταία λύση που είναι το αυτοκίνητό μας αλλά δυστυχώς θα χάσουμε την ομορφιά του τοπίου.

Φυσικά ,αν θέλουμε να έχουμε πανοραμική εικόνα της λίμνης αλλά και της πόλης θα πρέπει να επισκεφτούμε τον προφήτη Ηλία.

AddThis Social Bookmark Button

Published in: on 9 Οκτωβρίου, 2007 at 7:21μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2007/10/09/kastoria/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: