Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ο Προμηθέας (γιός του Ιαπετού και της Θέτιδας) ,επειδή έβλεπε πως οι άνθρωποι ταλαιπωρούνταν στη γη,θέλησε να τους κάνει ένα δώρο ώστε η ζωή τους να γίνει πιο εύκολη.Πήγε στον Ολυμπο και κρυφά μπήκε στο εργαστήριο του Ηφαιστου και του έκλεψε τη φωτιά.

Ο Δίας όταν το έμαθε θύμωσε πάρα πολύ και αποφάσισε να τιμωρήσει τον Προμηθέα.Ετσι τον αλυσόδεσε στο όρος Καύκασο.Εκεί ψηλά κάθε μέρα ένας αετός του έτρωγε το συκώτι. 30 χρόνια πέρασε αυτό το μαρτύριο ο Προμηθέας ώσπου ο Ηρακλής κατάφερε να τον ελευθερώσει.

Ο Δίας όμως δεν αρκέστηκε στην τιμωρία μόνο του Προμηθέα αλλά θέλησε να τιμωρήσει και τους ανθρώπους που δέχτηκαν αυτό το δώρο.Είπε στον Ηφαιστο να φτιάξει μια γυναίκα από χώμα και νερό.Αυτή τη γυναίκα την έστειλε στη γη και μαζί της της έδωσε ένα πιθάρι.Το όνομα της γυναίκας ήταν Πανδώρα.Η Πανδώρα καθώς ήταν περίεργη άνοιξε το πιθάρι για να δει τι υπάρχει μέσα.Τότε βγήκαν όλες οι συμφορές των ανθρώπων δηλαδή η πείνα ,ο πόλεμος,η αρρώστια.Αυτά είχε βάλει στο πιθάρι ο Δίας αλλά επειδή ήταν πατέρας θεών και ανθρώπων στον πάτο του πιθαριού είχε τοποθετήσει και την ελπίδα, σπουδαίο στήριγμα στη ζωή των ανθρώπων.

Ομως ο Δίας πάλι δεν ησύχασε (τέτοιο ήταν το μένος του). Ετσι έστειλε ένα μεγάλο κατακλυσμό που κατέστεψε τα πάντα.Οι μόνοι που σώθηκαν ήταν η Πύρρα και ο Δευκαλίων.Αυτοί είχαν φτιάξει μια κιβωτό η οποία είχε σταματήσει στην κορυφή του Παρνασσού.Ομως οι δυο τους ένοιωθαν μοναξιά και ζήτησαν τη βοήθεια του Δία.Αυτός τους είπε απλά να προχωρούν και πίσω τους να ρίχνουν πέτρες.Οσες πέτρες έριχνε η Πύρρα γίνονταν γυναίκες και όσες ο Δευκαλίων γίνονταν άνδρες!

AddThis Social Bookmark Button

Published in: on 22 Οκτωβρίου, 2007 at 7:42μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2007/10/22/promitheas/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: