ΣΤΟΜΙΟ

ΝΟΜΟΣ :ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ:ΣΤΟΜΙΟ

Ο ποταμός Πηνειός εκβάλλει στο Αγαίο πέλαγος στην περιοχή του Στομίου (Ν.Λάρισας) ,σχηματίζοντας ένα μοναδικό οικοσύστημα.Διαφορετικά είδη πτηνών ,αμφίβιων και ερπετών βρίσκουν καταφύγιο στα νερά του ποταμού.Για να μη μιλήσουμε για τις πολλές και διαφορετικές ποικιλίες λουλουδιών και δένδρων που υπάρχουν.

Αφού περάσουμε τα Τέμπη δεξιά θα δούμε ταμπέλα προς Ομόλιο-Στόμιο.Ακολουθούμε το δρόμο και αν θέλουμε μπορούμε να στρίψουμε δεξιά προς τον αρχαιολογικό χώρο του Ομολίου.Δε χρειάζεται να γυρίσουμε πάλι πίσω γιατί ο δρόμος συνεχίζει προς το χωριό Ομόλιο και μετά προς Στόμιο.

Οταν φτάσουμε στο Στόμιο κι αφού περιηγηθούμε στο χωριό θα πρέπει να κατεβούμε στην παραλία ,εκεί που βρίσκεται και το camping.Σαυτό το σημείο υπάρχουν δυο γεφυρούλες απ όπου μπορούμε να θαυμάσουμε την ομορφιά της περιοχής ,να ψαρέψουμε (αν είμαστε ψαράδες) και να παρατηρήσουμε αρκετά πουλιά που κινούνται στην περιοχή.Μπορούμε να προχωρήσουμε στην απέραντη παραλία που κάθε καλοκαίρι είναι γεμάτη από κόσμο.

Αν έχουμε διάθεση μπορούμε να περπατήσουμε στην παραλία και να βγούμε στην περιοχή της Αλεξανδρινής .Ωραία βόλτα σε ωραία αμμουδερή παραλία.Αλλά υπάρχει και ο ασφάλτινος δρόμος που θα μας οδηγήσει χωρίς κόπο στην Αλεξανδρινή.Πριν λίγα χρόνια (δύο νομίζω) υπήρχε ένα ωραίος χωματόδρομος αλλά η εξέλιξη έφερε την άσφαλτο ως την παραλία.

Βέβαια η πιο όμορφη βόλτα μπορεί να γίνει με ποδήλατο.Τα αυτοκίνητα είναι λιγοστά και αυτά που έχουν να δουν τα μάτια μας ασύγκριτα.Μια χρονιά θυμάμαι πως στη μέση του δρόμου συνάντησα ένα ερπετό ,φίδι.Κατέβηκα γρήγορα και το έβγαλα φωτογραφίες.Ο θόρυβος του αυτοκινήτου τρομάζει τα πουλιά που βρίσκονται μέσα στο ποτάμι (γιατί ο δρόμος σε αρκετά σημεία είναι δίπλα στο ποτάμι) με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να δούμε αυτά που πρέπει .Ενώ αντίθετα με το ποδήλατο έχουμε άλλες δυνατότητες.

Ομως το καλύτερο είναι να αφήσουμε το αυτοκίνητό μας στη στροφή μετά τα Τέμπη (εκεί που θα δούμε την ταμπέλα προς Ομόλιο-Στόμιο) και να κάνουμε όλη τη διαδρομή με ποδήλατο.

Η ευρύτερη περιοχή μας δίνει τη δυνατότητα και να κολυμπήσουμε αλλά και να ασχοληθούμε με πεζοπορία ή ποδηλασία αφού δίπλα μας είναι ο Κίσσαβος. Δωμάτια υπάρχουν για διαμονή αλλά και οργανωμένο camping.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
AddThis Social Bookmark Button

Published in: on 30 Οκτωβρίου, 2007 at 10:09μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2007/10/30/stomio/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: