ΣΙΣΥΦΟΣ-Ο ΔΡΑΠΕΤΗΣ

Κάποτε..ο Δίας απήγαγε την Αίγινα.Ο πατέρας της όμως ο Ασωπός αναζήτησε με μανία την κόρη του.Βοηθός στην προσπάθειά του ήταν ο Σίσυφος.

Ο Σίσυφος ήταν γιός του Αιόλου και της Εναρέτης και θεωρείται ο ιδρυτής της Κορίνθου.Ο Σίσυφος είδε την αρπαγή της Αίγινας και αποκάλυψε το δράστη στον Ασωπό.

Ο Δίας πάλι,μόλις έμαθε πως ο Σίσυφος απεκάλυψε όλη του την κρυφή προσπάθεια αποφάσισε να τον τιμωρήσει σκληρά.Εδωσε διαταγή στον Αδη να τον πετάξει στα Τάρταρα.Ομως ο Σίσυφος καθώς ήταν πολύ έξυπνος κατάφερε να δέσει τον Αδη και να ξεφύγει.(πραγματικά μοναδικό περιστατικό στην αρχαιοελληνική μυθολογία.Ποτέ άλλοτε άνθρωπος δεν ξέφυγε από τον Αδη.)

Ετσι λοιπόν στη γη οι άνθρωποι δεν πέθαιναν (περίεργο)και εμφανίστηκε υπερπληθυσμός (πίσω από κάθε μύθο υπάρχει μια αλήθεια)ώσπου ο Αρης κατάφερε να ελευθερώσει τον Αδη και να συλλάβει το Σίσυφο.Ο ήρωάς μας όμως δεν ήθελε να αφήσει τη γη!Είπε στη γυναίκα του να μη θάψει το νεκρό σώμα του και γιαυτό το λόγο (για να ετοιμάσει όλα τα σχετικά με τον τάφο του) ζήτησε άδεια από τον Αδη να επιστρέψει στη γη.

Ο Σίσυφος ..πάλι δεν επέστρεψε. Ο Ερμής ανέλαβε να τον φέρει πίσω αλλά αυτή τη φορά υπήρξε σκληρή τιμωρία.Του ανέθεσαν να μεταφέρει ως την κορυφή ενός λόφου ένα βράχο.Ετσι ο Σίσυφος προσπαθούσε να μεταφέρει το βράχο όμως μόλις έφτανε στην κορυφή ο βράχος κατρακυλούσε πίσω και άντε πάλι απ την αρχή.

Σκληρή τιμωρία !Ο Σίσυφος έμεινε στην ιστορία ως ο μοναδικός άνθρωπος που κατάφερε να ξεγελάσει τον Αδη !
AddThis Social Bookmark Button

Published in: on 22 Νοεμβρίου, 2007 at 7:30μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2007/11/22/sisifos/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: