ΝΑΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ-ΚΑΣΤΡΟΥ ΑΙΓΟΣΘΕΝΩΝ

Στα Αιγόσθενα (αρχαιολογικό χώρο) βρίσκεται ο ναός της Θεοτόκου.Πρόκειται για παλαιοχριστινική Βασιλική αφιερωμένη στη Θεοτόκο.

Παλαιοχριστιανική σημαίνει πως έχει δημιουργηθεί μεταξύ 4ου και 8ου αιώνα ενώ ο όρος Βασιλική έχει σα χαρακτηριστικό γνώρισμα το μακρύ διάδρομο που μας παραπέμπει στα αρχαία ρωμαικά κτίσματα απόπου μάλλον έχει πάρει αρκετά στοιχεία.Οπως και νάχει ο τύπος Παλαιοχριστιανική Βασιλική μας φέρνει στο νου μας τα πρώτα βήματα του χριστιανισμού.

Αυτό που εντυπωσιάζει στο συγκεκριμένο ναό (όπως και σε άλλους ) είναι το έντονο αρχαιοελληνικό στοιχείο.Παντού κολόνες και τεράστιες πέτρες αλλά και αιωνόβιες ελιές !Αυτό είναι φυσικό αφού πολλοί ναοί χτίστηκαν σε τοποθεσίες όπου υπήρχαν αρχαιοελληνικοί ναοί και σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν και τα ανάλογα -τοπικά- υλικά.

Το ναό εύκολα μπορούμε να τον βρούμε είτε προσπαθήσουμε από την παραλία είτε από τη δυτική πύλη του κάστρου .Βέβαια αν ανεβούμε στο κάστρο θα έχουμε μια καλύτερη οπτική του ναού αφού βρίσκεται στην πλαγιά προς την παραλία.

AddThis Social Bookmark Button

Published in: on 29 Απριλίου, 2008 at 9:19μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2008/04/29/aigosthena/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: