ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ποιό να είναι το αρχαιότερο θέατρο του κόσμου;Που να βρίσκετε άραγε;Αυτή την απορία είχα για καιρό πολύ μέσα μου ώσπου τελικά μπόρεσα να την ικανοποιήσω και να βρεθώ κιόλας σαυτο το χώρο που δεν είναι και τόσο μακρυά όσο μπορεί να φανταζόμαστε.
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως και το θέατρο (μας αρέσει ή όχι) είναι ελληνική δημιουργία.Ετσι μεταφερόμαστε (μετο μυαλό μας) στα χρόνια του Πεισίστρατου στην αρχαία Αθήνα.Ο Πεισίστρατος πήρε το ξύλινο άγαλμα (ξόανο) του θεού Διονύσου από τις Ελευθερές και το μετέφερε στην Αθήνα.Κάτω από την Ακρόπολη χτίστηκε ναός προς τιμήν του Διονύσου κι εκεί τοποθετήθηκε το ξόανο.
Στα Αρχαικά χρόνια έξω από το ναό δημιουργήθηκε ένας κυκλικός χώρος στον οποίο οι κάτοικοι της πόλης χόρευαν Διθυραμβικό χορό.Με το πέρασμα του χρόνου τοποθετήθηκαν γύρω – γύρω ξύλινα καθίσματα τα λεγόμενα ίκρια .
Η μορφή του θεάτρου άλλαξε στα χρόνια του Λυκούργου εποχή κατά την οποία το θέατρο επεκτάθηκε ως τη βάση περίπου της Ακρόπολης με την προσθήκη του επιθεάτρου.
Επειδή σε αρκετά πράγματα τα πολλά λόγια είναι πραγματικά φτώχια δηλαδή υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που πρέπει να βλέπουμε καλό είναι να επισκεπτούμε το αρχαίο θέατρο του Διονύσου Ελευθερέως που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης στη λεγόμενη Νότια κλιτή.
Η είσοδος βρίσκεται Δινυσίου Αρεοπαγήτου και Θρασύλλου.
AddThis Social Bookmark Button

Published in: on 1 Οκτωβρίου, 2008 at 10:27μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2008/10/01/thea/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: