ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ

Η περιοχή της Στυμφαλίας προσφέρεται για πολλές ορεινές δραστηριότητες.Απο τη μια πλευρά η Ζήρεια από την άλλη η Ντουρτουβάνα δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό .Εμείς απλά όρεξη να χουμε .Απ αυτή έχουμε ευτυχώς μπόλικη κιαν θέλει κανένας να του δώσω όση θέλει δωρεάν free.

Παρότι η πρόβλεψη για την ορεινή Κορινθία ήταν βροχή δεν ακολούθησα τη συμβουλή των ειδικών αλλά ακολούθησα τη δική μου πεπατημένη εδώ και πολλές δεκαετίες.Δηλαδή ότι μαρέσει .Ετσι μούρθε να πάω ορεινή κορινθία και πιο συγκεκριμένα Στυμφαλία γιατί μούχε λίψει οπότε έπρεπε να πάρω τη δόση μου.

Απο μακρυά έβλεπα τη μαυρίλα που  σκέπαζε τον ουρανό κι όποιοες αισιόδοξες ενδόμυχες σκέψεις περί  ήλιου εξανεμίστικαν.Σήμερα μαζί μου είχα και το βοηθό μου ή την ουρά μου.Προσπαθώ να του εξηγήσω ότι ο καθένας είναι διαφορετικός και έχει άλλη προσωπικότητα αλλά μάταια.Εντάξει τι να κάνουμε.Εγώ πάντως τουταπα ότι θα φάει βροχή με το τουλούμι ,δεν πειράζει έχω αδιάβροχο, θα ταλαιπωρηθείς ,θα φας λάσπη ,μ αρέσει .Εντάξει.

Στο Καρτέρι αφήσαμε το αυτοκίνητο ,φορέσαμε τις φόρμες  και κατευθυνθήκαμε προς Λαύκα.Εκεί άρχισαν τα όργανα.Θες να γυρίσουμε;Οχι.Βγάλαμε τα αδιάβροχα και  συνεχίσαμε.Βροχή και πάλιλ βροχή.Μούσκεμα.Από  Λαύκα οδηγήσαμε προς Καλιανούς.Πριν βγούμε στους Καλιανούς πετάει την ατάκα.Καλά εδώ ήρθαμε για χώμα αλλά χώμα δεν είδα.

Αγόρι μου κάνε αριστερά να φας όσο χώμα τραβάει η ψυχή σου .Πάρε λάσπη και λασπόνερο να το θυμάσαι για  όλη τη ζωή σου.Δεν μπορώ.Τι είπες;

Βγήκαμε Στυμφαλία κι απο εκεί μεσα σε καταρρακτώδη βροχή κατευθυνθήκαμε προς Καρτέρι με σκοπό να ανεβούμε προς Καστανιά-Γκούρα-Λίμνη Δόξας και επιστροφή πίσω.

Το  μεγάλο πρόβλημά μας (όχι δεν ήταν η βροχή) ήταν η λάσπη που είχε μαζευτεί στο ποδήλατο και δημιουργούσε πρόβλημα στη κίνηση των τροχών.Για όλα υπάρχουν λύσεις.Στο δρόμο μας βρήκαμε ένα τυροκομείο .Σταμάτησα στην αυλή και μέσα στη βροχή πήρα τη μάνικα και τα έκανα καινούρια.

Τι σμήνη πουλιών που συναντήσαμε  να πετάνε να κατεβαίνουν κάτω στη γη και μετά να φτερουγίζουν όλα μαζί προς τον ουρανό ,τι ουράνια τόξα ,τι  δένδρα τι βουνά……

ΧΑΡΤΗΣ
AddThis Social Bookmark Button
Stumble it!

Published in: on 13 Δεκεμβρίου, 2008 at 10:02μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2008/12/13/sti/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: