ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ

O Pen Hadow και η Ann Daniels δυο επιστήμονες πρόκειται σύντομα να επισκεφτούν τον αρκτικό κύκλο προκειμένου να μελετήσουν το πάχος του χιονιού (αφού τα τελευταία χρόνια λόγω υπερθέρμανσης του πλανήτη έχουν παρατηρηθεί μέχρι και αποκολλήσεις παγόβουνων).10 εκατομμύρια περίπου μετρήσεις πρόκειται να γίνουν και να βοηθήσουν τους δύο επιστήμονες στα τελικά του συμπεράσματα.
Θα πάρουν δείγματα από τον αέρα ,τον πάγο, το νερό κάτω από τον πάγο.Όλα τα δεδομένα θα μεταφέρονται μέσω δορυφόρου στον κεντρικό σταθμό της αποστολής ενώ θα γίνει χρήση αρκετών σύγχρονων μηχανημάτων όπως υποβρύχια κάμερα,μηχανισμοί νυχτερινής όρασης.
Οι δύο επιστήμονες έχουν προηγούμενη εμπειρία στους πάγους αφού ο Pen Hadow είχε πραγματοποιήσει μια διαδρομή (μόνος του το 2003 -φοβερή προσπάθεια) από τον Καναδά στο Βόρειο πόλο ενώ η Ann Danielsw είχε πραγματοποιήσει διαδρομές στο Βόρειο αλλά και Νότιο πόλο.Δύσκολες καταστάσεις!
Μαζί τους θα βρίσκεται και ένας φωτογράφος ειδικευμένος στις πολικές φωτογραφήσεις ο Martin Hartley.
Πρόκειται να διανύσουν 2.000χλμ από το Point Barrow της Αλάσκα ως το Βόρειο πόλο.Ένα πολύ δύσκολο trekking στα χιόνια που θα διαρκέσει 100 περίπου ημέρες
Ο συντονισμός αλλά και γενικότερα η προετοιμασία της ομάδος έγινε σε ένα νησί του Καναδά στο Broughton στο οποίο οι θερμοκρασία είναι κάτω από τους 30 βαθμούς.
Η βάση της αποστολής είναι στην Ουαλία ενώ όλη η προσπάθεια τελεί υπό την αιγίδα του United Nations Environment Programme και του World Wildlife Fund International.
Καλή επιτυχία στην αποστολή (ζηλεύω -πολύ θα ήθελα να πάω κι εγώ)!
AddThis Social Bookmark Button
Stumble it!

Published in: on 16 Ιανουαρίου, 2009 at 8:25μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2009/01/16/arc/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: