ΟΣΙΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ

Ο Αναστάσιος Ορλάνδος (γνωστός Ακαδημαϊκός) ήταν ο πρώτος ο οποίος προσπάθησε να περιγράψει το μοναστήρι του Οσίου Μελετίου.Σε μια μελέτη του που εκδόθηκε το 1930 όχι μόνο περιγράφεται το μοναστήρι αλλά και μια σύντομη βιογραφία του Αγίου.
Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η καταπληκτική θέα προς τον κάμπο της Οινόης αλλά και τον Κιθαιρώνα και την Πάστρα.Μια έκταση γεμάτη πεύκα και ωραία χρώματα όποια εποχή και να την επισκεφτούμε.
Το μοναστήρι βρίσκεται κοντά στην Οινόη Αττικής(παλαιά εθνική οδός Αθηνών -Θηβών).Από εδώ ακολουθούμε πινακίδες και εύκολα οδηγούμαστε στο μοναστήρι.
Έχω πραγματοποιήσει μια εύκολη πεζοπορική διαδρομή στην ευρύτερη περιοχή με κατάληξη το μοναστήρι.Ξεκίνησα από την Κάζα και πιο συγκεκριμένα από τον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Ελευθερών.Ακριβώς απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο υπάρχουν κεραίες.Προς εκεί κατευθύνθηκα και μετά ακολούθησα την κορυφογραμμή.Είναι το Ορος Πάστρα.Χαμηλό βουνό που ενώνει την Πάρνηθα με τον Κιθαιρώνα.Από εδώ τώρα έχω δύο επιλογές ή να κάνω αριστερά στο δρόμο που θα με οδηγήσει στο μοναστήρι ή να συνεχίσω κορυφογραμμή έχοντας οπτική επαφή με τον προορισμό μου.Και τα δυο είναι εύκολα! (για μένα)


ΧΑΡΤΗΣ
AddThis Social Bookmark Button
Stumble it!

Published in: on 16 Μαρτίου, 2009 at 8:43μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2009/03/16/osimel/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: