ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ

Ο Πλάτων είναι αυτός που μας δίνει πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη της Ατλαντίδας.Οταν ακούμε για την Ατλαντίδα μας έρχεται στο νου μας μια χώρα παραμυθένια (στην κυριολεξία) κιαυτό γιατί  όλη η ιστορία έχει καλυφθεί με πέπλο μυστηριακό.

Γιατί αυτά που αναφέρει ο Πλάτων να είναι ψέματα ή δημιουργήματα της φαντασίας του;

Στο έργο του Τιμαιος μας κάνει μια εισαγωγή (κιοχι μόνο) για την ύπαρξη της Ατλαντίδας ενώ στον Κριτία μας αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το νησί , τους βασιλιάδες τη μυθική βασιλική πόλη νησί αλλά ξαφνικά η διήγησή του σταματά απότομα.

Ο Σόλων πήγε στην Αίγυπτο (Τίμαιος) κι εκεί ένας ιερέας του ανέφερε την ύπαρξη της Ατλαντίδας.Εμαθε πως ο Αιγυπτιακός πολιτισμός είχε προιστορία 8.000 ετών αλλά υπήρχε κι ένας άλλος  πολιτισμός κατά 1.000  ετών παλαιότερος .Ο Αθηναϊκός .Δηλαδή μας λέει πως 9.000 πριν το Σόλων υπήρχε σπουδαίος Ελληνικός πολιτισμός ο Αθηναϊκός.

Μας φαίνεται παράξενο γιατί εμείς μάθαμε και μαθαίνουμε πως εκείνη την εποχή οι άνθρωποι ζούσαν σε σπηλιές αλλά διαφορετικά πράγματα μας αναφέρει ο Πλάτων.Μήπως και δεν ήταν έκπληξη η αποκρυπτογράφιση της γραμμικής γραφής Β από τον Βέντρις και Τσάντγουικ οι οποίοι μετέθεσαν κατά πολλούς αιώνες τα όρια της Ελληνικής ιστορίας;

Τις παραπάνω πληροφορίες ο Αιγύπτιος Ιερέας τις ανέφερε για να τονίσει ακόμα περισσότερο την παγκόσμια ευγνωμοσύνη προς την Αθήνα γιατί αυτή ως επικεφαλής άλλων συμμαχικών δυνάμεων αλλά και άλλες φορές μόνη κατάφερε να νικήσει  το στρατό της Ατλαντίδας  .9.000 χρόνια πριν το Σόλων -το ξανατονίζω.

Που βρίσκονταν άραγε αυτό το νησί;Στην είσοδο των Ηράκλειων στηλών.Από εδώ  μπορούσες να περάσεις σε άλλα νησιά και μετά στη μεγάλη ηπειρο που υπήρχε πίσω από το νησί.Να ήταν στην είσοδο της Μεσογείο από τον Ατλαντικό,να ήταν η κρήτη ,η κύπρος  πολλές απόψει έχουν  διατυπωθεί σχετικά με τη θέση του νησιού.Πάντως αυτό που εγώ  καταλαβαίνω είναι πως οι Ελληνες ήταν γνώστες των έξω της Μεσογείου περιοχών και δεν είναι σωστός ο μύθος του φόβου  των τεράτων και της σκοτεινιάς πέρα από τις Ηράκλειες στήλες.

Ο Ευήνορας (που ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που γεννήθηκαν από τη γη) και η Λευκίππη κατοικούσαν στο νησί.Την κόρη τους την Κλειτώ την αγάπησε ο Ποσειδώνας ο νόμιμος κάτοχος του νησιού.Λέω νόμιμος γιατί κάποτε οι θεοί  μοίρασαν τη γη και στον Ποσειδώνα έτυχε η Ατλαντίδα.

Το νησί ήταν πολύ πλούσιο.Ορείχαλκος,χρυσός,ξυλεία ,φρούτα,καρποί μάλιστα ζούσαν και ελέφαντες που σημαίνει πως ήταν αρκετά μεγάλο αλλά είχε και αρκετή τροφή για μεγάλα ζώα όπως ελέφαντες.

Στο κέντρο υπήρχε μια μεγάλη πεδιάδα   σε σχήματος παραλληλόγραμμου με μήκος 3.000 σταδίων και πλάτος 2.000 σταδίων.Σε απόσταση από την πεδιάδα 50  σταδίων υπήρχε ένα χαμηλό βουνό.Αυτό το βουνό ο Ποσειδώνας το οχύρωσε και δημιούργησε την ακρόπολη της κεντρικής πόλης νησί του συνολικού νησιού.

Με κέντρο την ακρόπολη δημιούργησε  3 ζώνες θάλασσας και 2 ζώνες ξηράς.Δηλαδή ας φανταστούμε την ακρόπολη και κυκλικά μια ζώνη με νερό μετά μια κυκλική ζώνη ξηράς κ.ο.κ

Τόσο η ακρόπολη όσο και οι ζώνες ήταν οχυρωμένες.Ετσι ήταν ένα νησί μέσα στο νησί.Υπήρχαν δύο ναύσταθμοι.Μια  διώρυγα οδηγούσε τα μεγάλα πλοία στο ναύσταθμο και μια άλλη στενή λωρίδα οδηγούσε μικρά πλοία .

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ….

Published in: on 11 Ιουνίου, 2009 at 10:29μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2009/06/11/atl/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: