ΒΙΒΑΡΙ-ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Για το Βιβάρι έχω αναφερθεί στο παρελθόν μέσω ενός Βίντεο που ανέβασα στο blog.Οσες φορές και αν επισκεφτείς την περιοχή τόσες φορές μπορεί να αναφερθείς σαυτή γιατί είναι πραγματικά πολύ όμορφη.Το Βιβάρι είναι ένας φυσικός κόλπος.Εχει το σχήμα μιας μεγάλης λίμνης που επικοινωνεί με τη θάλασσα μέσω ενός ανοίγματος.Αυτό το πλεονέκτημα το αντιλήφθηκαν οι Ενετοί κι έκτοτε αποτέλεσε λιμάνι και ναυπηγείο.
Διπλά στον κόλπο σχηματίζεται μια λίμνη ,πάλι με αλμυρό νερό.Αν βρεθούμε στην περιοχή μια καλή ιδέα είναι ο γύρος της λίμνης.Μπορεί να γίνει και με τα πόδια αλλά καλύτερα νομίζω με ποδήλατο γιατί μπορεί να δούμε και τίποταλλο που μας αρέσει στην περιοχή κι εύκολα να το προσεγγίσουμε.
Εγώ διάλεξα να ξεκινήσω τη βόλτα μου από το λόφο του Δρέπανου.Εκεί που βρίσκεται και το σχολείο.Στο δρόμο που οδηγεί προς Πλάκα Δρεπάνου(παραλία) μόλις αρχίζει να κατηφορίζει στρίβουμε αριστερά.Από το λόφο έχουμε μια πανοραμική θέα της λίμνης Βιβαρίου.Κατεβαίνουμε την κατηφόρα κι αφήνουμε το δρόμο να μας οδηγήσει ως το εκκλησάκι .
Επιστρέφοντας θα διακρίνουμε μια περίεργη γέφυρα που χωρίζει τη λίμνη απ το λιμάνι κι εκεί θα περάσουμε απέναντι να κάνουμε το άλλο μισό της λίμνης.
Εύκολη διαδρομή με ωραία θέα και μυρωδιές.AddThis Social Bookmark Button
Stumble it!

Published in: on 2 Αυγούστου, 2009 at 11:42πμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2009/08/02/bi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: