ΜΥΚΗΝΑΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ-ΓΑΛΟΥΣΗ-ΚΑΖΑΡΜΑ

Οι αρχαιότερες γέφυρες της Ευρώπης είναι κατ επιστημονική ομολογία αυτές που βρίσκονται στην Αργολίδα  στη θέση Γαλούση-Αρκαδικό και Καζάρμα.Στο Βίντεο μπορούμε να δούμε τις γέφυρες Γαλούση και Καζάρμα και στο επόμενο post θα βάλλω και του Αρκαδικού.

Ο λόγος που έβαλα τις δύο γέφυρες μαζί είναι γιατί μπορούμε να συνδυάσουμε μια ωραία κι εύκολη πεζοπορική διαδρομή που ξεκινά από τη μια γέφυρα και καταλήγει στην άλλη.Είναι 2,5 χλμ να πας και άλλα τόσα να επιστρέψεις αλλά εκτός από τις δυο γέφυρες έχεις και τη μοναδική ευκαιρία να περπατήσεις στο περιβάλλον για το οποίο χτίστηκαν .

Μετά το Αρκαδικό στα δεξιά μας βρίσκεται η μυκηναϊκή γέφυρα της Καζάρμας-(είναι η δεύτερη γέφυρα στο βίντεο).Από εδώ ξεκινάει ένα  ωραίο μονοπάτι με άριστη σήμανση   που μέσω της λεγόμενης Μυκηναϊκής οδού (όπως ονομάζεται) οδηγούμαστε στη δεύτερη γέφυρα στη θέση ΓαλούσηΑπό εδώ επιστρέφουμε πίσω  στην Αφετηρία.

Η γέφυρα στη θέση Γαλούση δεν είναι ορατή από το δρόμο(σε αντίθεση με την προηγούμενη που είναι επί της οδού) είναι 300 περίπου μέτρα πιο μέσα.Αν δε θέλουμε να περπατήσουμε  πολύ  πάλι μπορούμε να παρκάρουμε και να βαδίσουμε περίπου 300 μέτρα.

Όπως και να χει δεν πρέπει να χάσουμε το  μοναδικό αρχιτεκτονικό θέαμα.Το σίγουρο είναι πως θα προβληματιστούμε για τον τρόπο κατασκευής ,για τις γνώσεις που είχαν οι Μυκηναίοι και ίσως να ζηλέψουμε για τις ικανότητές τους.

(Το Αρκαδικό είναι στο 15 χλμ της οδού Επιδαύρου-Ναυπλίου)


AddThis Social Bookmark Button
Stumble it!

Published in: on 9 Αυγούστου, 2009 at 10:17μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2009/08/09/mg/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: