ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 400 ΤΟΥ ΟΑΣΑ

Εκπληξη μου προκάλεσε το γεγονός της κατάργησης (από Ιούνιο) της γραμμής 400 του ΟΑΣΑ.Ούτε και μπόρεσα να καταλάβω τα με ποια κριτήρια επιλογής αποφασίστηκε .
Σε μια εποχή που ο τουρισμός μας δε βρίσκεται και στα καλύτερά του αλλά και σε μια περίοδο κατά την οποία θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας μαθαίνουμε πως καταργείται η γραμμή 400.
Τι είναι όμως η γραμμή 400;Αν ανοίξουμε την ιστοσελίδα θα διαβάσουμε:
Σας καλωσορίζουμε στη Λεωφορειακή Γραμμή του ΟΑΣΑ για να γνωρίσετε τα Αξιοθέατα της πόλεως των Αθηνών. Μια πόλη πλούσια σε ιστορία, με πληθώρα αντιθέσεων ανάμεσα στο παραδοσιακό και το σύγχρονο που σας καλεί να την γνωρίσετε.

Είναι (ήταν) κάτι σαν τα πολύχρωμα τουριστικά λεωφορεία που υπάρχουν και μας ξεναγούν σε άλλες ευρωπαικές (κιόχι  μόνο) μεγαλουπόλεις (όπως έχω ξαναπεί στο παρελθόν η Αθήνα όσο και να μας στενοχωρεί δεν έχει καμία σχέση με Ευρώπη).Η διαδρομή που ακολουθεί (σε) ήταν:Αρχαιολογικό Μουσείο – Ομόνοια – Ψυρρή – Κεραμεικός – Θησείο – Μοναστηράκι – Βαρβάκειος Αγορά – Πλατεία Κλαυθμώνος – Σύνταγμα – Μουσείο Μπενάκη – Εθνική Πινακοθήκη – Αμπελόκηποι – Εθνική Πινακοθήκη – Παναθηναϊκό Στάδιο – Πλάκα – Ακρόπολη – Ναός Ολυμπίου Διός – Βουλή των Ελλήνων – Πανεπιστήμιο -ομόνοια.
Αντίθετα συνεχίζει τις διαδρομές του το γνωστό κόκκινο λεωφορείο της city-sightseeing .Αν μπούμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας θα μάθουμε ότι δραστηριοποιείται σε 80 πόλεις!
Αρα καταρίπτεται το μύθευμα του ακρριβού εισητηρίου από μέρους του ΟΑΣΑ ή το παραμύθι της μη επαρκούς συμμετοχής των τουριστών.Γιατί ο ΟΑΣΑ καταργεί τη γραμμή και η ιδιωτική εταιρεία συνεχίζει; Αλλος μάλλον είναι ο λόγος.
Και τώρα ανοίγουμε τεράστιο θέμα που δεν κλείνει κι έχει σχέση με τη μειωμένη ανταγγωνιστικότητα των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών .Γενικότερα το δημόσιο στην Ελλάδα είναι ένας γίγαντας ναρκωμένος.Σκόπιμα.
Κρίμα!Ελπίζω έστω και την τελευταία στιγμή οι υπεύθυνοι να σκεπτούν διαφορετικά!

AddThis Social Bookmark Button
Stumble it!

Published in: on 29 Μαΐου, 2010 at 7:00μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2010/05/29/400-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: