ΜΟΝΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Αυτό που πάντα λέω ,είναι πως είτε είσαι πιστός είτε όχι πρέπει να επισκεπτείς  υποχρεωτικά τα μοναστήρια (ή όσα μπορείς) που υπάρχουν στην Ελλάδα.Οι τοποθεσίες στις οποίες έχουν χτιστεί είναι μοναδικές.Υπάρχει απερίγραπτη φυσική ομορφιά και ησυχία.Δεν ακούς τίποτα μόνο πουλάκια και τον αέρα.Αν κλίσεις και τα μάτια σου ο αέρας που σε χαιδέυει σου δημιουργεί μια αίσθηση ελευθερίας !

Σε να μαγευτικό τοπίο στις πλαγιές του Παρνασσού είναι χτισμένη και η μονή Ιερουσαλήμ ή Γερσαλή  ή Αγιαρσαλή όπως αλλιώς ονομάζεται.Εγώ (όπως πάντα) ήμουν τυχερός .Γιατί η ημέρα που πήγα ήταν ηλιόλουστη αλλά ταυτόχρονα ο Παρνασσός ήταν γεμάτος χιόνι.Πίσω απ το μοναστήρι υπήρχε χιόνι.Η θέα του χιονισμένου Παρνασσού είναι μοναδική ..αξεπέραστη..απερίγραπτη.
Το μοναστήρι βρίσκεται 5 χλμ απ τη  Δαύλεια Βοιωτίας σε υψόμετρο 900 μέτρων.Ο δρόμος (μετά τη Δαύλεια ) είναι ασφαλτοστρωμένος αλλά στενός και θέλει προσοχή ειδικά το χειμώνα αν υπάρχει παγετός.Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ο οχυρός χαρακτήρας της μονής δηλαδή νομίζεις πως βρίσκεσαι σε ένα κάστρο.Στο κέντρο βρίσκεται ο ναός ,κοίμησης της θεοτόκου ,ο οποίος είναι σταυροειδής εγγεγραμένος τετρακιόνιος.

Αν θέλεις μπορείς να περπατήσεις ως το ναό της Φανερωμένης .Αλλα μπορεί ακόμα να συνεχίσεις (αν γνωρίζεις απο ορειβασία και έχεις και την κατάλληλη παρέα) και να κάνεις αρκετές πεζοπορικές διαδρομές στη περιοχή του Παρνασσού.Μπορεί να φτάσεις και μέχρι την Αμφίκλεια!

Αλλά ,επειδή σε ξέρω …θα προτείνω να πας και να πιείς ένα ωραίο φραπέ  στην όμορφη Δαύλεια ,κάτω από τα πλατάνια !AddThis Social Bookmark Button

Long term forecast for Athens, Attica (Greece) – yr.no.

Published in: on 3 Απριλίου, 2012 at 8:07μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2012/04/03/mie/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: