ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

Ο Πυθαγόρας όπως πολλές φορές έχω γράψει ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα.Ηταν πρωτοπόρος στη σκέψη και κάτι παραπάνω που δε μπορεί κάποιος να περιγράψει με λόγια.Ηταν αυτός που ένωσ ε τον Ορφέα και την ελληνική σκέψη .Ηταν μια γέφυρα ανάμεσα στον πραγματικό και τον ιδεατό κόσμο.

Τι περίεργο!Ο Πυθαγόρας έζησε την ίδια εποχή μετο Νουμά το Λάο τσε και το Βούδα. Διαφορετικοί άνθρωποι διαφορετικοί πολιτισμοί σε διαφορετικά μέρη της γης αλλά παρόμοια φιλοσοφία.Ποτέ δε μπόρεσα να καταλάβω γιατί η ιστορία μας δεν ονόμασε Μέγα τον Πυθαγόρα.

Σήμερα θα αναφερθώ στα ταξίδια του.Τον πυθαγόρα δεν το χώραγε ο μικρός τόπος της Σάμου.Κοντά στα 18 έφυγε και πήγε απέναντι στη Μ.Ασία στο Θαλή .Ο Θαλής όμως είδε καθαρά ότι ο ίδιος δεν είχε να του προσφέρει πολλά γιαυτό τον προέτρεψε να πάει στην Αίγυπτο στη Μέμφιδα όπου εκεί απο τους ιερείς θα μπορούσε να μάθει περισσότερα και να ανοίξει ακόμα τους ορίζοντές του.Πριν πάει στην Αίγυπτο πέρασε για ένα διάστημα απο τη Σιδόνα όπου έκατσε ένα μικρό χρονικό διάστημα .Στην Αίγυπτο έμεινε κοντά 22 χρόνια μαθαίνοντας τα μυστικά .Επεσε στην εποχή που ο Καμβύσης κατέλαβε την Αίγυπτο και αιχμαλωτίστηκε .Οδηγήθηκε στη Βαβυλώνα όπου έμαθε πολλά απο τους ιερείς και 56 ετών πιά γύρισε στην πατρίδα του.

Μεγάλο ταξίδι έτσι;Εφυγε 18 και γύρισε 56.Ποιός δε θάθελε να κάνει τέτοιο ταξίδι.ΑΠο τη Σάμο πήγε στον Κρότωνα τ ης Ιταλίας όπου και μεγαλούργησε.Φυσικά Πολλές φορές επισκέφτηκε τη Δήλο,Δελφούς ,Κρήτη.

Ανήσυχος ο πυθαγόρας.Μεγάλος ερευνητής!

Published in: on 27 Δεκεμβρίου, 2006 at 2:31μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2006/12/27/goras/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: