ΗΡΑΚΛΗΣ-Ο ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΔΗ

Μια πολύ περίεργη ιστορία ανθρώπου ο οποίος κατέβηκε στον Αδη και ύστερα (αφού πρώτα πήρε κάτι) ξανανέβηκε πάνω στη γη είναι του μυθικού(!) ήρωα Ηρακλή.

Φύλακας του κάτω κόσμου ήταν ο Κέρβερος.Ενα σκυλί με πενήντα κεφάλια.Τα τρία μπροστινά κεφάλια είχαν τη μορφή σκύλου ενώ η ουρά του είχε κεφάλι φιδιού.Γονείς του ήταν η Εχιδνα και ο Τυφώνας ενώ αδέλφια του ήταν η Χίμαιρα ,η Λερναία Υδρα και ο Ορθρος.

Ο Ευρυσθέας ζήτησε από τον Ηρακλή να πάει στον κάτω κόσμο να πιάσει τον Κέρβερο και να του τον φέρει μπροστά του ζωντανό.Ο Ηρακλής ξεκίνησε για την είσοδο του κάτω κόσμου που ήταν στο ακρωτήριο Ταίναρο.Εκεί βρίσκονταν ο βαρκάρης Χάρωνας που μετέφερε τις ψυχές των ανθρώπων στην απέναντι όχθη.Βλέποντας τον Ηρακλή ο Χάρωνας αναρωτήθηκε τι ακριβώς να ήθελε και μόλις άκουσε πως επιθυμία του ήταν να τον περάσει απέναντι αυτός αρνήθηκε.Τότε ο Ηρακλής άρπαξε το κουπί από τη βάρκα και απείλησε πως θα τον κτυπήσει .Μη μπορώντας να κάνει τίποτ άλλο ο βαρκάρης τον πέρασε απέναντι.

Μόλις οι ψυχές των νεκρών αντίκρυσαν τον Ηρακλή τρόμαξαν και άρχισαν να φεύγουν .Οι μοναδικοί που έμειναν ήταν ο Μελέαγρος και η Γόργη.Ο ατρόμητος ήρωας μόλις είδε τη Γόργη έβγαλε το σπαθί του και όρμησε καταπάνω της και μετά μόλις είδε τον Μελέαγρο έβγαλε βέλος από τη φαρέτρα του και τό έριξε εναντίον του.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής του είχε την ευκαιρία να συναντήσει το Θησέα τον Πειρίθου ,τον Ασκάλαφο.Τελικά έφτασε στον Πλούτωνα και του ζήτησε να του δώσει τον Κέρβερο.Αυτός συμφώνησε με τον όρο πως θα χρησιμοποιούσε μόνο τη δύμναμη των χεριών του για να τον πιάσει.

Δυστηχώς ο Πλούτωνας δε φρόντησε να μάθει με ποιόν είχε να κάνει.Ο Ηρακλής άρπαξε με τα χέρια του τον Κέρβερο και ετοιμάστηκε να φύγει.Ομως ο Πλούτωνας αθέτησε τη συμφωνία του και δεν τον άφηνε να φύγει.Ο Ηρακλής τότε έβγαλε από τη φαρέτρα του ένα βέλος και το κάρφωσε .Αρπαξε τον Κέρβερο και με τη βοήθεια της θεάς Αθηνάς βγήκαν στη γή.

Το εντυπωσιακό στην όλη ιστορία είναι η δύναμη του Ηρακλή ,τέτοια ώστε να τα βάλει ακόμα και με τον Πλούτωνα καθώς επίσης και το μοναδικό γεγονός της επιστροφής του στη γη ..μαζί με το τρόπαιό του!
AddThis Social Bookmark Button

Published in: on 26 Νοεμβρίου, 2007 at 8:34μμ  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://8848m.wordpress.com/2007/11/26/hraklis/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: